“Bu Ereğli’nin son şansı”

Ereğli için oluşturulan Mücadele Platformu, 24 Eylül Çarşamba günü ERDEMİR Ofis yolunda “Haydi Ereğli Ekmek için 1 Dakika Saygı Duruşu Eylemi” gerçekleştirecek.

“Bu Ereğli’nin son şansı”

 

Ereğli için oluşturulan Mücadele Platformu, 24 Eylül Çarşamba günü ERDEMİR Ofis yolunda “Haydi Ereğli Ekmek için 1 Dakika Saygı Duruşu Eylemi” gerçekleştirecek.

Kdz Ereğli’de bir süre önce ekonomik sorunlara ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Ereğli için Mücadele Platformu sözcüsü ve Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, Mücadele Platformu olarak artık sona yaklaştıklarını ve bunun Ereğli için son şans olduğunu belirtti.

Özcan, beraberinde Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Muhtarlar Derneği, Pazarcılar Odası ve Berberler Odası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında yapılacak olan eyleme Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal’ ında katılarak destek vereceğini belirterek şunları söyledi; “Ramazan ayından önce başlatmış olduğumuz “Ereğli için Mücadele Platformunun “ artık son noktalarına doğru yanaşıyoruz. İnşallah oda başkanları kardeşlerimizle birlikte 24 Eylül 2014 Çarşamba günü Erdemir Ofis Binası yanında Ereğli’nin ekmeği için “Haydi Ereğli Ekmek için 1 dakika saygı duruşu eylemi” gerçekleştireceğiz, Bu Ereğli’nin son şansı, bu son şansımızı da kullanamazsak, asla ve asla kimse bizlerin gözünün yaşına bakmaz, Bu kadar birliktelikler, beraberlikler olmuştu, dağılmıştı ama bunu en iyi yere, yani sonuna kadar iyi bir şekilde götürdüğümüze inanıyorum, Bütün oda başkanlarıma’ da teşekkür ediyorum” dedi.

“BUNU TÜM DÜNYAYA İSPAT EDECEĞİZ”

Esnafın, sanayicinin, nakliyecinin, saç tüccarının ve pazarcının acı çektiği bir yerde, günlük 7-8 tane otobüsün gittiği ağır sanayi bölgesi’ nin geldiği nokta’nın artık gözler önüne çıktığını ifade eden Özcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “ Kaçılacak artık hiçbir yer olmamıştır, İnsanlarda bizlere oy vermiş yetki vermişlerdir. Bu yetkiyi’ de bize vermişlerdir. Ama bazı arkadaşlarımız kullanmak istemeseler de önümüzdeki günlerde bunu da söyleyeceğiz. Bizler bunu yapacağımız eylemle birlikte ekmeğimize ne kadar sahip olduğumuzu sadece Türkiye’ye değil, bütün dünya’ya ispat edeceğiz, Ereğli halkının, bu olayı Oyak yönetimine göstermesini temenni ediyor ve göstereceğine de yürekten inanıyorum. İnşallah hayırlara vesile olur. Ereğli’de yaşayan insanlar mutlu ve huzurlu olurlar. Allah yolumuzu açık etsin diliyorum ” şeklinde konuştu.

“CİVELEK DESTEKLİYORUM”

Kdz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ise yaptığı konuşmasında ;” Niyazi Özcan arkadaşımızı tebrik ediyorum. Ereğli’de öncülük, ağabeylik yaptı. Bizlerde arkadaşımızın yanında miğfer, siper olarak, esnaf arkadaşlarımızla birlikte elimizi taşın altına koyarak, destekleyeceğiz, Bunu Ereğli için yapacağız.”dedi.

“OTURDUĞUN YERDE RESİM ÇEKTİRMEKLE MAKAM SAHİBİ OLUNMAZ”

Özcan toplantı sonunda gazetecilerin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın neden bu birlikteliğin içinde olmadığı yönündeki sorusuna ise “Şimdi başkanımızın(Yaşar Tetiker),biraz yaş itibari ve sağlık sorunlarından dolayı bir yere gidemiyor. Dolayısıyla gidemediği için Yönetim Kurulu üyesi olarak görevi bizler aldık, devam ettiriyoruz, önemli olan makamlar ve mevkiiler değil. Eğer icraat, iş yaparsan mücadele edersen makam sahibi olmuş olursun, yoksa olduğun yerde oturup resim çektirmekle makam sahibi olunmaz, bizde mücadeleyi seviyoruz, sonuna kadar da edeceğiz, yoksa bir art niyetimiz yok” şeklinde cevap verdi.

BAŞKAN UYSAL’DA DESTEK VERİYOR

Diğer yandan Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysalın tam destek verdiğini de dile getiren Özcan, eylem tarihinde bütün siyasi partileri 8 Eylül pazartesi gününden itibaren gezeceğiz, sivil toplum örgütlerini gidemediklerimizi ve Ereğli’yi, inşallah 20 bin kişi ile birlikte ERDEMİR’ in kapılarında, Ereğli’nin sahibi olduğumuzu, OYAK’a anlatmamız lazım. “dedi.


Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER