Çam, oda olarak bu çalışmayı teşvik edeceğiz.

Çam, oda olarak bu çalışmayı teşvik edeceğiz.

Çam, oda olarak bu çalışmayı teşvik edeceğiz.

Kamuoyunda pat pat olarka tabir edilen tarım ziraai araçları ile yapılan trafik kazaları ile yılda binlerce kişi sakat kalıp yaşamını yitirirken,Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam, kazaların önünde geçmek amacıyla örnek bir davranışa imza attı.

PAT PAT USTASI KARACA TÜKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Oda Başkanı Çam, şahsına ait pat pat aracında bulunan ve yüksek hızda gitmesini sağlayan 3.cü ve 4.cü vitesileri bir ilke imza atarak kaldırttı. Çam’ın İlçenin en iyi pat pat ustalarından biri olarak kabul edilen Savaş Karaca’ya yaptırdığı uygulama ile daha önce saatte 80-90 km. hıza ulaşabilen pat pat aracı günlerce süren çalışma sonrasında azami 30 km. hızı geçemeceyek noktaya getirildi.

ODA BAŞKANI ÇAM’I KUTLUYORUM

Yaptığı uygulamanın Türkiye’de bir olduğun ifade eden Pat pat Ustası Karaca, kazaların önüne geçmek için çok önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Şoförler ve Ottomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam’dan bu yöne bi,r talep gelince ben ve ekibim günlerce, sabahlara proje üzerine çalıştık. ‘Pat Pattaki üçüncü ve dördüncü vitesi nasıl kaldırabiliriz’ düşüncesiyle. En sonunda asıl kazalara davetiye çıkaran, yüksek hızı ortadan kaldırmak için bizim kendimize özgü bir taktikle iptal ettiğimiz vitesilerin ardından pat patın 30 km. hızı geçememesini sağladık. Bu uygulama ülkemizde bir ilktir. Sayın Oda Başkanı sürücü odasının başkanı olarak örnek ve güzel bir uygulamayı bizlerin vesilesi ile sağladığı için kendisini kutluyorum. Artık Sayın Başkanın pat pat aracı sadece iki viteste kullanılabilecek ve 30 km. hızı geçemeyecek. Biz günde onlarca pat pat tamiri ve bakımı yapıyoruz. Vatandaşlarımız kaza riskini en aza indirmek istiyorlarsa, gelsinler hız limitleirni 30 km.’yi geçmeyecek şekilde ayarlayalım.”

ÇAM, ODA OLARAK BU ÇALIŞMAYI TEŞVİK EDECEĞİZ.

Oda Başkanı Kemal Çam ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Özellikle bölgemizde pat pat kullanımı oldukça yaygın, gün geçmiyor ki kazalara bir yenisi eklenmesin. Bizlerde yaşanan her kazada büyük acılar yaşıyoruz. Bende bir oda başkanı olarak kendi şahsıma ait pat pat aracıma bu şekilde bir uygulama yapılmasına karar verdim. Bu işi yapabileceğine inandığım ustamız Savaş Karaca’yı bulduk ve talebimi ilettim. Kendisi de daha önce böyle bir taleple kimsenin kendisine gelmediğini ama yapabileceğini söyledi. Sonuçta da günlerce yaptığı çalışma ile talebimi yerine getirdi. Bizlerde seçilmiş, örnek olması gereken insanlarız, şimdi benim pat patımda kaza riski büyük oradan ortadan kalktı. Bu çalışmaya oda olarakta teşvik etmek istiyoruz. Temenni ediyoruz ki, odamız üyesi olsun olmasın tüm pat pat sahip ve sürücüleri araçlarına bu uygulamayı patırsın, kazalar sona ersin”

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER