Çoşkun Ulusoy´da görevi bıraktı

OYAK’ta 16 yıllık Genel Müdür Coşkun Ulusoy, koltuğu Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Savaş Erdem’e bırakıyor

Çoşkun Ulusoy´da görevi bıraktı
Ordu Yardımlaşma Kurumu OYAK’ta Yönetim Kurulu Başkanı emekli Korgeneral Necati Özbahadır’ın sürpriz istifasının ardından 16 yıllık Genel Müdür Coşkun Ulusoy da koltuğu bıraktı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na emekli Tümgeneral Mehmet Taş getirilirken icracı görevi ile ön plana çıkan Genel Müdürlük koltuğuna ise Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcı Süleyman Savaş Erdem oturuyor.Devlet Planlama Teşkilatı kökenli olan Süleyman Savaş Erdem, uzunca bir süredir Başbakanlık Teftiş Kurulu’nda görev yürütüyordu. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen emekli Tümgeneral Mehmet Taş ise Havelsan yönetimindeydi. 50 milyar TL’yi aşkın varlığıyla ve yönettiği fon büyüklüğü ile Erdemir gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerini bünyesinde bulunduran Oyak’ta devir teslimin bugün yapılması bekleniyor. 14 Haziran 2000’de göreve gelen Coşkun Ulusoy’un da 12 Mayıs 2016 itibarıyla koltuğu devredeceği belirtildi. Bu arada Ordu Yardımlaşma Kurumu yasasında belirtildiği üzere kurumda 3 yıllığına göreve getirilen yönetim kurulu başkanını Milli Savunma Bakanı, Maliye Bakanı ve Sayıştay, Umumi Murakabe Heyeti, TOBB ve Bankalar Birliği başkanlarından oluşan bir komite seçiyor. Genel Müdür ise yönetim kurulu tarafından seçiliyor.

ULUSOY: 16 YILDA SAÇLARIM BEMBEYAZ OLDU

Coşkun Ulusoy, Genel Kurul’daki veda mesajında “16 yılda simsiyah olan saçlarım bembeyaz oldu. Zor günler geride kaldı. Şimdi yeni organizasyonlar, yeni şekillenmeler, yeni boyutlar, vizyonlar lazım. Yeni atılımın yeni arkadaşlarla başlamasının yararlı olacağını düşünüyorum” diyerek koltuğu bıraktı.
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER