Damızlık Manda yetiştiriciliğine destek

Damızlık Manda yetiştiriciliğine destek

Damızlık Manda yetiştiriciliğine destek

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 15 Nisan 2017 Cumartesi günü 30039 sayılı resmi gazetede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının damızlık manda yetiştiriciliğinin desteklenmesi için yayınlanan tebliğ ile ilgili açıklama yaptı.

Ulupınar açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“15 Nisan 2017 Cumartesi günkü resmi gazetede manda yetiştiricileri ve bu sektöre teşvik için hükümetimiz bir adım daha atmıştır.

Damızlık manda ihtiyacımızın karşılanması ve manda sayısının artırılması, et ve süt üretiminin vatandaşın tüketebileceği kalitede üretilmesi, çağın gerektirdiği büyükbaş hayvan tesislerinin hayata geçirilmesi ve göç veren kırsal kesimde istihdamın güçlendirilmesi için yatırımları destekleme kararı alınmıştır.

Bu desteklerden yeni yatırım projelerinde inşaat yapımı, hayvan alımı ile makine alet ve ekipman alımı olarak belirlenen projelerin üçü ile rehabilitasyon veya kapasite artırımı projelerinde karar kapsamındaki manda yetiştiriciliği yatırım konularından en az birini kapsayan bir proje ile başvuran yatırımcılar yararlandırılacaklardır.

Yeni inşaat yapımı ve kapasite artırma ve rehabilitasyon için inşaat yatırımına %50, damızlık dişi manda ve manda boğası alımına %50, yem karma ve dağıtma makinesi ve gübre sıyırıcı alımı için de hibeye esas alım tutarının %50 si destek kapsamında olacaktır. Bu desteklemelerden faydalanmak isteyen yatırımcı bakanlığın internet sayfasında duyurduğu süre içinde il müdürlükleri vasıtasıyla başvuru yapacaktır.

Manda yetiştiriciliği ile uğraşacak ve uğraşan bütün vatandaşlarımıza desteklemelerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, bu vesile ile dün anayasa değişikliği için yapılan gayet medeni bir şekilde gerçekleştirilen referandumda aziz milletimize sağduyusu sayesinde demokrasiye ve istikrara olan inancı neticesinde ortaya çıkan sonuç için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”     

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 15:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
seçiftci
seçiftci - 7 yıl Önce

zonguldak bölgesinde manda yetiştirilecek sulak alan nerede var mandayı bırak büyük baş yetiştiriçliğine bak kdz ereğlideki yetiştiriçiler zor durumda onlara destek ver

SIRADAKİ HABER