DEMİR “YER TAHSİSİ HEMEN YAPILIRSA 4 YIL KAZANIRIZ”

DEMİR “YER TAHSİSİ HEMEN YAPILIRSA 4 YIL KAZANIRIZ”

gundemeregli.com-Filyos Projesi’nin en önemli aşamalarından olan Filyos Limanı alt yapı ihalesinin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunanlara teşekkür eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO)Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, liman inşaatının başlamasıyla birlikte yer tahsisinin hemen yapılmasının gerektiğini belitti. Başkan Demir, “Yer tahsisi hemen yapılırsa 4 yıl kazanırız. Sürenin kısalması Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasına katkı sağlar” dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen Filyos Limanı alt yapı ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllardır projenin gerçekleştirilmesi için uğraşıldığına dikkat çeken ZTSO Başkanı M. Salih Demir, “Filyos Limanını ihale aşamasına getirilmesini sağlayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile tüm Zonguldak Milletvekillerine, Sayın Valimiz Ali Kaban’a ve emeği geçen gelmiş geçmiş tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Ayrıca ihaleye giren firmalara da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor, inşaat sürecinin bir an önce başlamasını umut ediyoruz” dedi.

FİLYOS PROJESİNİN 3 AYAĞI VAR

Filyos Projesi’nin öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, “Projenin önemi ihaleye katılan kalabalıktan da bir kez daha anlaşılmış olundu. Türkiye’nin önde gelen, dünyanın da sayılı firmalarının teklif vermesi önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu. Filyos Projesinin 3 ayağı var. Liman, alt yapı ve yer tahsisi. Alt yapının da bir ayağı devam ediyordu ikinci ayağı olan liman ihalesi de gerçekleşmiş oldu. İnşallah ihale kısa sürede bağlanır ve inşaata da başlanır” dedi.

ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ BÜYÜK BİR EKONOMİK KAZANÇ YAŞAYACAKTIR

Bundan sonraki aşamanın yer tahsisi olduğunu ifade eden Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir, “Öncelikle Sayın Başbakanımız ve yer tahsisi yapacak kurumlara büyük iş düşmektedir. Limanın inşaatının başlamasıyla birlikte yer tahsisinin yapılması gerekir. Sebebi ise liman inşaatı en az 4 yıl süreceğinden limanın bitimi beklenilmesi durumunda yatırımlar önce 4, sonrasında ise fabrikaların yapımıyla da 4 yıl beklenilerek toplamda en az 8 yıl sürecektir. Ancak liman inşaatının başlamasıyla birlikte yer tahsislerinin de yapılması durumunda liman inşaatıyla birlikte fabrikalar da yapılacağından 4 yıllık kayıp yaşanmayacaktır. Üretim ve istihdam, 4 yıl zaman kazanımıyla gerçekleşecektir. Böylelikle ülkemiz ve bölgemiz büyük bir ekonomik kazanç yaşayacaktır. Bu sürenin kısalması Türkiye’nin 2023 hedefi olan, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine ulaşmasına katkı sağlayacağı kesindir. Bu nedenledir ki Filyos Projesinin gerçekleşeceği bölgede yer tahsisi geciktirilmeden 2014 yılı içinde yapılmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER