DÖVİZ PİYASASI HAREKETLENDİ

DÖVİZ PİYASASI HAREKETLENDİ

gundemeregli.com-Ereğli İlçesi’nde son zamanlarda döviz piyasasında önemli bir hareketlilik yaşandığı belirtildi.
Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, ilçede son zamanlarda gurbetçi vatandaşların ilçeye tatile gelmeleri dolayısıyla döviz piyasasında önemli bir hareketlilik yaşandığı söyledi.

İlçede döviz alış ve satışında tek yetkili firma olduklarını belirten Yazıcıoğlu, “Biz Yazıcıoğlu Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kdz.Ereğli Çilek Döviz A.Ş olarak döviz alım ve satımlarını burada yapmaya özen gösteriyoruz. Biliyorsunuz Kdz. Ereğli’de resmi anlamda tek yetkili firmayız. Vatandaşlarımızın da bu yöndeki talepleri doğrultusunda hizmet veriyoruz. Yaz sezonunda, özellikle gurbetçi vatandaşların tatilini geçirmek üzere memleketlerine gelmesiyle dövizde hareketlilik yaşanmaktadır. Ayrıca gurbetçi vatandaşlarımızın tatilleri Ramazan Bayramına denk gelmesi de çok isabet oldu. Bundan dolayı da Kdz. Ereğli’de de döviz piyasasında önemli orandan bir hareketlilik yaşanıyor. Bizde gurbetçilerimize en iyi hizmeti sunmak için haftanın 7 günü hizmet veriyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımıza ilçemize hoş geldiniz diyor ve hayırlı tatiller temenni ediyorum ” dedi.

Kdz. Ereğli’de ekonomik kriz nedeniyle arap ülkeleri ve Rusya’ya giden işçilerinde ilçeye döviz girdisi sağladıklarını belirten Yazıcıoğlu, “Kdz. Ereğli’de 2-3 yıldan bu yana ekonomik kriz söz konusu bu ekonomik sıkıntının baş göstermesi ile beraber burada çalışan kalifiye işçilerimizde özellikle arap ülkeleri ve Rusya’ya çalışmak için gittiler. Oradan da buraya dolar bazında bir döviz girdisi var. Buda döviz piyasasına önemli hareketlilik kazandırmıştır. Ayrıca diğer bir hususta Erdemir’de sözleşmenin imzalanması da ilçemizdeki piyasaları rahatlatmıştır. Açıkçası herkesin olduğu gibi benimde bu konuda endişelerim vardı. Şükür ki bu endişelerimiz ortadan kalktı, sözleşme imzalandı. Ben bu vesile ile Kdz. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) yöneticilerine ve Türk Metal sendikası yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2013, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER