Eğitim ve teşkilat başkanlığı görevine Sarıoğlu getirildi

Eğitim ve teşkilat başkanlığı görevine Sarıoğlu getirildi

Eğitim ve teşkilat başkanlığı görevine Sarıoğlu getirildi
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nin 12. Olağan Genel Kurulunda Eğitim ve Teşkilat Başkanlığı görevine getirilen Zonguldak Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emeklilerin sorununu Ankara’da takip edecek. Zonguldak grubunun desteklediği Genel Başkan Satılmış Çalışkan, 12. Genel Kurulda tekrar başkanlığa seçildi. 
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Ankara Tez İş Sendikası toplantı ve kongre merkezinde yapılan Olağan Genel Kurul da adeta gövde gösterisi yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen emekli sayısından fazla emekli Zonguldak’tan katıldı. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nin 12. Olağan Genel Kuruluna Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’’nin dışında iktidar ve muhalefet Partisi yetkilileri ve Zonguldak Milletvekilleri de katılmadı. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nin 12. Olağan Genel Kurulunda Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Genel Merkez yönetiminde Eğitim ve Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi. Sarıoğlu’nun Eğitim ve Teşkilat Başkanlığı görevine getirilmesi Zonguldak lobisi ve emeklileri tarafından coşkuyla karşılandı. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan Olağan Genel Kurulda emeklilerin sorunlarının üstüne taviz vermeden gidilmesi kararı alındı. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “ Üç yıllık çalışmalarımızda emeklilerin sorunlarını her platformda dile getirdik, nedenlerini açıkça izah ettik. Tabii ki burada düzeltilenler var. 2000 öncesi intibakı, ek ödemeler alınması maaştan kesilen dayanışma primlerinin kaldırılması seyyanen alınan artışlar gibi bunlar bizim taleplerimizi tam karşılamamakla beraber yenide getirileri olmuştur. Hala düzenlenmesini beklediklerimiz farklı uygulamalar var. Bunların en yaralayıcı olanı da dönem artışlarında emekli sandığı ile SSK, BAĞKUR emeklisi ne farklı oranlar verilmesi. Örneğin en son Temmuz artışında emekli sandığı emeklileri ile SSK ve BAĞ-KUR farklı uygulama verildi. Emekli sandığı emeklisini kıskanarak çok alıyor demiyoruz ayrımcılığa üzülüyoruz. Bu dönemde bilindiği üzere iki seçim geçirdik ve siyasi partililerin emeklilere vaatlerini madde madde anlattık ve birde bunu dergimizde yayınladık. 11 milyon emekli aile bireyleriyle 35 milyon seçmeniniz olarak geçinebileceğimiz bir emekli aylığı huzurlu bir yaşam istiyoruz.
Sarıoğlu; ‘Haklarımızı vermeyen ve bizi ciddiye olmayanları bizde ciddiye almayacağız’
12. Olağan Genel Kurulunda Eğitim ve Teşkilat Başkanlığı görevine getirilen Zonguldak Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu “ Gerek iktidar, gerekse muhalefet partisi yetkililerine sesleniyorum. Köydeki kurucudan Cumhurbaşkanına kadar herkese vakti ve saati geldiği zaman yasal çerçeve içerisinde bizim haklarımızı vermeyen ve bizi ciddiye almayanları bizde ciddiye almayacağız. Memleketimizin birlik ve beraberliği için, huzuru için, tek vatan, tek bayrak diyoruz. Lütfen bizi ciddiye alın. Şu dakikadan itibaren genel başkanım Satılmış Çalışkan’ın başkanlığında bize güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER