Erdemirde flaş gelişme..Uzlaşmazlık Zaptı tutuldu

Erdemirde flaş gelişme..Uzlaşmazlık Zaptı tutuldu

Erdemirde flaş gelişme..Uzlaşmazlık Zaptı tutuldu

Kdz. Ereğli İlçesi’nde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (ERDEMİR) yetkili Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin de ‘masa başında bitirilmesinden yana’ olduklarını bildirdi.
Ercan, yazılı açıklamasında, ERDEMİR’deki 4700 sendika üyesini kapsayan sözleşme görüşmelerinde, şirket adına masaya oturdukları Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 4. Oturum sonunda toplam 53 madde üzerinde anlaşma sağlayabildiklerini belirtti.
40 madde üzerinde ise anlaşmaya varamadıklarını anlatan Ercan, şunları kaydetti:

HER KOŞULDA MÜCADELE…

“Aralarında ücret artışları ve sosyal hakların ağırlıklı olduğu 40 madde ile ilgili ise istenilen seviyeye gelinemediğinden, taraflar arasında, yasal süreç gereği “Uzlaşmazlık Zaptı” tutuldu.
Bundan sonra işleyecek yasal süreçle birlikte, taleplerimize yönelik atılacak adımlarda, yeniden görüşme yapılması yolunda kapımızın açık olduğunun da bilinmesini istiyoruz.
Önceliğimizin, üyelerimizin hak, menfaat ve çıkarları söz konusu olduğu bu süreçte, oturduğumuz sözleşme masasında her zaman olduğu gibi görüşmelerin ‘masa başında bitmesinden yana’ tavrımızı sürdüreceğiz.
Ancak, bu tavrımıza rağmen ekmeğini 1800 derece sıcağın karşısında, akıttığı alın teri ile çıkaran Erdemir İşçisinin haklarını her koşulda alma mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.”

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER