Esnaflar başkanını seçti

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na Ercan Şehri seçildi.

Esnaflar başkanını seçti
 
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na Ercan Şehri seçildi. 

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi’nde sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen kongreye çok sayıda esnaf katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede ilk olarak divan kurulu tarafından oylamaya sunulan maddeler oylandı.

Başkanlık oylaması öncesi konuşmasını gerçekleştiren adaylardan Aydın Arıcı, “Neden aday oldum? Kooperatif iyi yönetilmiyor. Memur ve bir takım güçler yönetiyor. Benim başkan olduğum kooperatifte, kooperatifi ben yöneteceğim. İyiye iyi kötüye kötü demek gerekiyor. İyi yapılan her şeye teşekkür edeceğiz, kötüyü eleştireceğiz ama birlik beraberliği bozmayacağız. İyi yönetilen bir kooperatife icra gelir mi? 3 gün önce icra geldi. Yakıştı mı yakışmadı. Bunu ortadan kaldırması gereken sayın Şehri ve yönetimidir. Ercan Abi, ´Ben maaş almıyorum´ diyor. Gelir gider tablolarında başkan ücret giderleri 57 bin 500 TL. Maaş almayan bir başkanın gelir gider tablosunda bu rakam olur mu? Gittiğim her yerde ‘Ercan Başkan bize kredileri ben açtım diyor’ diyorlar. 16 senedir başkan veya yönetim kurulundaydın. Açılırken de kapanırken de sen sorumlusu. Açtırdın ama kapatan da sendin. 16 senedir bu kooperatif Hüseyin Özdemir ve Ercan Şehri, kavgası yüzünden hiçbir şey yapamıyor. Birbirleriyle uğraşmaktan esnafa hizmet edecek vakit kalmıyor. Filler dövüşüyor esnaf eziliyor. Biz eskiyi kapalım yeni bir sayfa açalım, kavga ve kaos olmasın diyoruz. Cenazelerinizde saf tutulsun düğünlerde halaya durulsun. Ercan Şehri “ben çalışacaktım da Aydın Arıcı engelledi” diyor. Benim esnaf arkadaşıma kredi çıkarttı da ben verme mi dedim. Cenazelere bile gidilmiyor. Kendi yöneticilerinin bile cenazelerine katılmayan üyelerinin acı gününde yanında olmaz mı? Biz hep sizle birlikte birlik ve beraberlik içinde 24 saat çalışacağız” şeklinde konuştu.

Aydın Arıcı’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ercan Şehri ise, “4 sene başkan yardımcılığı 10 sene yakın denetim kurulundaydım son 4 yıldır da başkanlık yapıyorum. Daha önce Temel Özdemir ve Hüseyin Özdemir’le çalıştık. Geldik 2,5 milyon TL faiz ödedim. 5 kuruşta para almadım. Türkiye’de Halk Bankası hep 7. grupta açılır ama bize 6. gruptan açıldı. Biz Hüseyin ile le mahkemelik olduk. Bir genelge geldi kimse oturum parası alınmayacak dedi. Hüseyin başkanlıktan ayrılınca bizi mahkemeye verdi. Makam arabasını sattım emekliye ayrılacakları ayrıldı. Makam aracını sattı binayı da satacak diyorlar. Siz icralık iken ben makam arabasında gezemem kusura bakmasınlar” dedi.

Kooperatif üyelerinden başka kimsenin salona alınmadığı oylamada Aydın Arıcı 99 oy alırken, Ercan Şehri aldığı 247 oyla yeniden başkan seçildi. Zaman zaman küçük çaplı gerginliklere sahne olan kongrede tartışmanın çıkmaması her iki adayı da sevindirdi.
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER