“FİLYOS PROJESİ’Nİ ELE ALMAK İSTİYORUZ”

“FİLYOS PROJESİ’Nİ ELE ALMAK İSTİYORUZ”

gundemeregli.com- Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’i makamında ziyaret etti.

Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Şerafettin Turpçu ve CHP İl Başkanı Halil Furat ile birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’i ziyaret ederek 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek “Karadeniz Kalkınma Kurultayı”na konuşmacı olarak davet etti.

4. Karadeniz Kalkınma Kurultayı’nın Rize’de yapıldığını söyleyen KÖK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karayalçın, “Öncelikle 5. Karadeniz Kalkınma Kurultay’ında konuşmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bizler siyasi ve akademik bir kuruluş değiliz. Çevreci bir kuruluşuz. Karadeniz’in önemli projelerine dikkat çekmek istiyoruz. Bu seneki toplantımızda Filyos Projesi’ni ele almak istiyoruz. Filyos Projesiyle ilgili açıklamalarınızı takip ettik. 14 Milyar dolarlık yatırım başvurusu olduğundan bahsetmiştiniz. Bu çok önemli. Kurultayımıza TBMM Eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila başta olmak üzere bir çok yetkiliyi davet ettik” dedi.

DEMİR: “HEYECANLANDIM”

Konuklara Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür eden Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, “Öncelikle hoş geldiniz. Böyle bir program yapılacağını duyunca heyecanlandım. Ben TSO Başkanı olduğum 18 sene önce de Filyos Projesi konuşuluyordu, şimdi de konuşuluyor. Bölge için önemli olduğu kadar GAP’dan da büyük proje olması nedeniyle ülkemiz için de önemli bir proje. Yatırım yapmak isteyenler önce Ticaret ve Sanayi Odamıza başvuruyorlar. Şimdiki hali çok iyi ama yer tahsisi hala yapılmadı. 32 Yatırımcı ilgileniyor, bu da 14 milyar dolarlık yatırım demek olmuyor. Yer tahsisinin bir an önce yapılması yatırımı hızlandıracaktır” dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, ÇATES’in bölge için anlamını da izah ederek, yaklaşık 20 bin kişinin işsiz kalma durumuyla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER