Fındık fiyatları eylül ayında da yükselişini sürdürdü

Eylül ayında okulların açılacak olmasıyla birlikte pazara bol fındık inmesini bekleyen tüccarların depoları yine boş kaldı.

Fındık fiyatları eylül ayında da yükselişini sürdürdü
Eylül ayında okulların açılacak olmasıyla birlikte pazara bol fındık inmesini bekleyen tüccarların depoları yine boş kaldı. Eylül ayıyla birlikte pazara bol miktarda fındık inerek fiyatların düşmesini bekleyen tüccarlar beklediklerini bulamadı. 

Fındık fiyatının 13 TL’nin üzerinde olduğunu belirten fındık tüccarı Muzaffer Aydın, iyi fındık gelirse 13 lira 50 kuruşta alacağını söyledi. Aydın yaptığı açıklamada “Pazara fındık gelmiyor. Şu anda fındığın fiyatı yüksek, fındık pahalandığında pazara fındık gelmez. Üretici fiyat daha da artar diye bekliyor. Vatandaş fındığın 15 - 20 liraya çıkmasını bekliyor. Şu ana kadar fındık olacak diyorlar. Nerede fındıklar? Benim 15 ton fındığım olacak dedim, 8.650 kilo fındık çıktı. Bu sene sahilden 200 metreye kadar fındık var. Esas fındık orta kolda olur. Orada da fındık yok. Şu anda piyasaya fındık gelmiyor. Üretici elindeki fındığın satmıyor. Dükkanımda fındığım yok. Fındık gelse alacağım. Herkes fındığı 13 liradan alıyor. İyi fındık gelsin, 13 lira 50 kuruştan alacağım dedi.

Fındık işinde net bir şey söyleyen yalan söyler. Benim yaşım 76, ben fındığın fiyatını bilmiyorum da dünkü fındıkçılar mı fındık fiyatını biliyor ? diyen Aydın Herkes kendi çıkarlarına göre konuşuyor. Onların zaten işine geliyor. Vatandaşın fındığını ucuza alacaklar pahalı satacaklar. Bulsunlar da alsınlar Akçakoca’dan da bu tarafa fındık geliyor. Orada manavlar var, fındığı alıp bu tarafa gönderiyorlar. Fındık yuvarlaktır, nereye gideceği belli olmaz. Buranın fındığı gider Akçakoca’ya, Akçakoca’nın fındığı buraya gelir” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER