Gmis: ´´Temel sorunumuz TTK’nın işçi açıklarıdır”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçilerinin gruplu statüden daimi statüye geçişi ile yeraltı maden işçilerine yasa gereği ödenmesi gereken en az iki asgari ücret uygulaması hakkında bilgi verdi ve katkı veren herkese teşekkür etti.

Gmis: ´´Temel sorunumuz TTK’nın işçi açıklarıdır”

Habermerkezi-Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı AhmetDemirci, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak Türkiye TaşkömürüKurumu’nda (TTK) çalışan maden işçilerinin gruplu statüden daimi statüye geçişiile yeraltı maden işçilerine yasa gereği ödenmesi gereken en az iki asgariücret uygulaması hakkında bilgi verdi ve katkı veren herkese teşekkür etti.

TTK’nın işçi açıklarının acilen giderilmesi gerektiğinin dealtını çizen Demirci, maden işçilerinin ve Zonguldak halkının 1 Kasımseçimlerinde oy kullanırken bu konuya dikkat edeceğini belirterek şu ifadelereyer verdi;

“2006 yılından bu yana Sendikamızın gündeminde olan gruplustatüde çalışan arkadaşlarımızın daimi kadroya geçilmesiyle ilgili sorun çözümekavuştu.  15 Kasım 2015 tarihindenitibaren Kurumda çalışan tüm arkadaşlarımız daimi statüde çalışmaya başlayacaktır.

Başta TTK Genel Müdürümüz ve Yönetim Kurulu olmak üzerekatkı veren herkese teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

11 Eylül 2014 tarihinden itibaren yasal olarak hakkımız olanyeraltında çalışan madenci arkadaşlarımızın en düşük ücretinin iki asgari ücretolması sorununu da çözüme kavuşturduk. Ekim ayı itibariyle yeraltında en düşükücretimiz iki asgari ücret seviyesine yükseltildi.

Kurumda çalışma barışının bozulmaması ve hiyerarşik düzeninsürdürülerek verimli bir çalışma yapılabilmesi için sanat grupları arasındaayrıca düzenleme yapılması da gerekiyor.

Bu uygulamadan doğan geriye dönük alacaklarımızın ödenmesikonusunda da Kurum yetkilileriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun en temel sorunu olan işçiaçıklarının giderilmesi konusunu her ortamda dile getiriyoruz. 1 KasımMilletvekili Seçimleri nedeniyle Sendikamızı ziyaret eden siyasi partilerimizinmilletvekili adayları ile tüm siyasi kadroları bu konuda bilgilendiriyor, hazırlamışolduğumuz raporu veriyor, madenci kardeşlerimizin ve Zonguldak halkının oykullanırken bu konuya özellikle dikkat edeceğini belirtiyoruz.

Bugün itibariyle TTK’nın norm kadro açığının kapatılabilmesiiçin yaklaşık 5 bin işçi alınması gerekiyor. TTK Genel Müdürlüğü’nün de talebiolan 3 bin 200 işçi derhal alınmalı ve ardından çalışan işçi sayısı norm kadrodüzeyine çıkarılmalıdır.

TTK’ya yapılacak işçi alımı Zonguldak’tan göçü dedurduracaktır.

Her şart altında bunun mücadelesini vereceğiz.

İş Güvenliği önlemleri nedeniyle bazı müesseselerimizdeüretimin durdurulmasına karşı itirazlarımızı yaptık. Havza tarihinde bir tekkayıtlı kazanın bile olmadığı hidrojen sülfür gazını ölçecek sensörlerinbulunmadığı gerekçesiyle üretimin durdurulması doğru değildir. Biz, iş sağlığıve güvenliği için sensörün bulunmaması gerekçe gösterilerek TTK’daki işçiaçıklarının saklandığını ve işçi açıkları nedeniyle artan kaza riskleri gözönüne alınarak üretimin engellendiğini düşünmeye başladık.

Zonguldak’ta kömür var, işsiz var. TTK’nın ayrılmaz parçasıolan ÇATES’in kömür ihtiyacı, TTK ve rödevanslı sahalardan üretilen kömür ilekarşılanamadığı için bir ünitesi çalıştırılamıyor.

Ülkemizin taşkömürüne ihtiyacı var ve TTK’nın sorunu sadeceZonguldak’ın değil ülkemizin sorunudur.

1 Kasım Seçimlerinin hemen ardından kurulacak Hükümet ile busorunlarımızın acilen çözülmesi için görüşmelerimizi sürdüreceğiz.

TTK, ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam edecektir.

Sorunlarımızın çözümüne katkı veren herkese tekrar teşekkürediyoruz.”


Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER