İşçileri işsiz kalmasın diye Alaplı´dan Orduya fındık getirdi

Ordu´nun Kumru ilçesinde fındık fabrikası, 200 işçisinin işsiz kalmasını engellemek için Zonguldak´tan fındık alarak işlemesini yapıyor.

İşçileri işsiz kalmasın diye Alaplı´dan Orduya fındık getirdi
Ordu´nun Kumru ilçesinde fındık fabrikası, 200 çisinin işsiz kalmasını engellemek için Zonguldak´tan fındık alarak işlemesini yapıyor. 

30 Mart’ta Ordu ve çevre ilçelerinde yaşanan zirai don nedeniyle fındık üretimi 220 bin tondan 65 bin tona düştü. 7 ilçede ise hiç fındık olmadı. Fındık olmayan ilçelerden biri olan Kumru´da iş adamı İsmet Erçal, işçilerinin işsiz kalmaması için Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden aldığı fındığı Kumru´daki fabrikada işliyor. Alaplı´da da fabrikası bulunmasına rağmen doğup büyüdüğü ilçedeki hemşehrilerinin işsiz kalmasını engellemek için böyle bir çalışma yapan Erçal’a, fındık fabrikasını dolaşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu teşekkür etti.

Yaşanan zirai don nedeniyle fındığın az olduğunu anımsatan Vali Balkanlıoğlu, “Biliyorsunuz bu sene Ordu´da fındık pek olmadı. 150 metre rakımın üzerinde ise hemen hemen hiç yoktu. Biraz saha yukarılarda sıfır fındık, o yüzden çok sıkıntılı bir süreç. Bu sadece üreticilere değil, bu şekil fabrika sahiplerine de sıkıntı. Bu sistemin, bu çarkın dönmesi için fındığı ta Sakarya´dan ve o bölgedeki Akcakoca, Alaplı gibi yerlerden getirip burada işliyor, pazarda İstanbul´da olmasına rağmen geri götürüyor. Kendisine bayağı bir maliyet binmesine rağmen sırf Kumru´da bu fabrika çalışsın, bu görmüş olduğunuz mağdur ve muhtaç işçilerimiz sebeplensin diye fabrikasını açık tutuyor. Bu sayede 70-80 kişi buradan ekmek yiyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Böyle sosyal duyarlılığı da olan bu müesseseyi ayakta tuttuğu için tebrik ediyorum. Diğer Ordulu kardeşlerime de örnek olmasını diliyorum” dedi.

İş adamı İsmet Erçal da, 29-30 Mart akşamı oluşan don nedeniyle ilçemizde bu yıl fındık olmadı. Şirket yönetimi olarak bizler de Batı Karadeniz Alaplı şubemizde alımını yaptığımız fındıklardan ilçemize işçilerimizin, yaklaşık 200 çalışanımız var, bu işçilerimizin işsiz kalmaması için fındığı buraya transfer ettik. Burada işliyoruz, buradan sevkini yaparak satacağız. Amacımız istihdam sağlamak, işçilerimizin işsiz kalmasını önlemek, ilçe ekonomimize katkıda bulunmak” diye konuştu.

Fabrikada çalışan bir bayan işçi ise, “Bu sene fındığımız Kumru´da hiç olmadı. Sağ olsun Erçal şirketi Alaplı´dan fındık getirdi. Ailemize katkı olsun diye çalışmaya bir fırsat verdiler. Sağ olsunlar teşekkür ederiz. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER