Kobirate, Erdemir’in Kurumsal Yönetim Notunu Yükseltti

Kobirate, Erdemir’in Kurumsal Yönetim Notunu Yükseltti

Kobirate, Erdemir’in Kurumsal Yönetim Notunu Yükseltti

Kdz.Ereğli İlçesinde kurulubulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Yönetimdeki eşitlik,şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerindeki gücünü artırarak büyük atılımlar yapmaya devam ediyor.

ERDEMİR kurumsal İletişim müdürlüğündenyapılan açıklamaya göre, Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal YönetimHizmetleri şirketi Kobirate, Erdemir’in 8,83 puan olan kurumsal yönetim notunu9,02’ye yükselttiğini açıkladı. Türkiye’nin en büyük demirçelik üreticisi Erdemir Grubu, kurumsal yönetimdeki başarısını Kobirate UluslararasıKredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.’nin yaptığıdeğerlendirme raporuyla bir kez daha ortaya koydu. Rapora göre, Erdemir’in 8,83puan olan kurumsal yönetim notu 9,02’ye yükseldi. Bu yıl 10 üzerinden 9,02 puanalan Erdemir böylece yönetimde şeffaflık, hesap verebilirlik vesürdürülebilirlik standartlarını sürekli yükselttiğini bir kez daha belgelemişoldu. İş hayatının tamamındakurumsal yönetim prensiplerine büyük değer verdiğini belirten Erdemir YönetimKurulu Başkanı Ali Pandır, “TKYD Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışma hayatımboyunca kurumsallaşma yönetim ajandamda önemli yer tuttu. Bundan öncekişirketimde de endekse ilk giren gruptaydık ve 80’lerde başlayan notumuzu 95’inüzerine taşıma başarısını göstermiştik” dedi.

Pandır, Erdemir Grubu’nageldiği günden bu yana Kurumsal Yönetim çalışmalarına hız verdiklerinibelirterek, “Grubumuz kurulduğu ilk günden bugüne tüm faaliyetlerini eşitlik,şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı olarak yürütmektedir. İlkolarak geçen yıl yaptığımız iyileştirmeler sonrasında değerlendirmeye iyi birnoktadan dahil olan şirketimizin notunu hızla 9,02’ye yükseltmesi de bubakımdan oldukça sevindiricidir. Erdemir Grubu olarak kurumsal yönetim notumuzudaha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER