KÜÇÜK ESNAFA KATMA DEĞER SAĞLAMASI İÇİN SUNULAN BİR İMKANDIR”

KÜÇÜK ESNAFA KATMA DEĞER SAĞLAMASI İÇİN SUNULAN BİR İMKANDIR”
gundemeregli.com-Bülent Ecevit Üniversitesi’nin(BEÜ) Ereğli yerleşkesinde bulunan prefabrik yemekhane ve kantin Binası yapımı için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğü arasında protokol imzalandı.
BEÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çivici katıldı.
Prof. Dr. Mahmut Özer ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’in birlikte attıkları imza ile BEÜ Ereğli Yerleşkesine 400 kişilik bir yemekhane ve kantin binası hayata geçirilecek. Hibe yolu ile anahtar teslim şekilde Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yemekhane ve kantin binası toplam 775 metrekare kapalı alana sahip olacak. Temmuz ayı içerisinde başlanarak 90 gün içerisinde bitirilip üniversiteye teslim edilmesi planlanan binanın 2013-2014 eğitim sezonu öncesinde hizmete girecek.
Protokolün ardından Rektör Özer ve misafirleri, yazlık bahçesinde birlikte yemek yedi. Basına değerlendirme yapan İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker “ Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bülent Ecevit Üniversitesinin son dönemde yaptığı büyük atılımı dikkat ve takdir ile takip ediyor ve bizler de bu başarı sürecinin bir parçası olmayı istiyorduk. Bugün Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile karşılıklı olarak imza attığımız bu protokol ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üniversitemize kalıcı bir eser bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa süre içerisinde başlamayı planladığımız Prefabrik Yemekhane ve Kantin Binasını 90 gün gibi kısa bir sürede bitirerek Üniversitemize kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu çalışmamızın hayata geçmesine olanak sağlayan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkürlerimi iletiyor, bu protokol ile hayata geçecek işbirliğimizin Bülent Ecevit Üniversitesine ve Ereğli’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Gelişen ve gelişmekte olan bölgelerde üniversitelerin büyük önemi olduğunu vurgulayan Tetiker, şöyle devam etti:
“Türkiye’de bakıldığında gelişmiş ve gelişen vilayetlerde üniversitelerin katma değer olarak üniversitelerin önemini hissediyor ve görüyoruz. Bu protokol ise Rektörlük insiyatif ve iradesinde Kdz. Ereğli’nin küçük esnafına katma değer sağlaması için sunulan bir imkandır. Üzerimize düşen görevi memnuniyetle yerine getireceğiz. Yeni eğitim ve öğretim sezonuna tamamen yetiştireceğiz.”
Rektör Özer ise “Üniversitemizin fiziki imkanlarını geliştirerek tüm bireylerimiz için daha yaşanılabilir kampuslar oluşturmak adına yürüttüğümüz çalışmalarda bizimle birlikte hareket eden duyarlı kişi ve kurumlara duyduğumuz ihtiyaca bugün imza attığımız protokol ile katkı veren Yaşar Tetiker Beyefendi’nin şahsında tüm Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na özel teşekkürlerimi sunuyorum. Son dönemde hızlı bir artış gösteren hibe yolu ile yapılan yapılara bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Örnek bir duyarlılık ile Üniversitemize katkı sunan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ailesine ve tüm hayırseverlerimize artan destek ve katkıları için şahsım ve Üniversitemiz adına şükranlarımı ifade etmeliyim. Bu protokol ile Ereğli yerleşkemize toplam 775 metrekare kapalı alandan oluşan 200 kişilik öğrenci ve 80 kişilik personel yemekhanesinin yanında 120 kişi kapasiteli bir öğrenci kantini kazandırılacak. Öğrenci ve çalışanlarımıza kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Prefabrik Yemekhane ve Kantin Binası yapımı işi için imzaladığımız protokolün Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Üniversitemiz arasında sürekli bir bağın kurulmasına vesile olmasını diliyor, başta Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere bu protokolün hayata geçmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ereğli kapüsünü güçlendirmek için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Özer, şöyle devam etti:
“Ereğli Kampusunu güçlendirmek ve öğrenci sayısını arttırmak için büyük çaba sarfediyoruz. Bu çerçevede fiziki mekanlar noktasında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bununla ilgili de yaklaşık 400 kişilik kantin ve kafeterya yapımı ile ilgili bir sıkıntımız ortaya çıkmıştı. Böyle bir yatırıma Ereğli’de çok büyük ihtiyaç vardı. Biliyorsunuz, 2 kampüsle hizmet veriyoruz. Kampüs ve öğrenci kapasitesi her geçen yıl artıyor. Bu sene de, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu 2 bölüme öğrenci alacağız.”
Zonguldak Merkez kampusuna taşınan İlahiyat Fakültesi’nin yeni sezondan itibaren yeniden Ereğli’de hizmet vereceğini anlatan Özer, “İlahiyat Fakültesi konusu Ereğli Fakültesi adı altında açmış olduğumuz İlköğretim Dinkültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği YÖK kararı ile İlahiyat Fakültesi adı altına toplanmıştı. Mahkeme kararı ile YÖK kararını değiştirdi. Oradaki öğrenciler tekrar Eğitim Fakültesi adı altına alındı. Hiç hesapta yokken, 200 yeni öğrenci, Merkez kampusu öğrencileri, ikinci sınıftan itibaren eğitimlerini Ereğli’de devam edecekler. Dolayısıyla önümüzdeki yıl Ereğli’de 3 binin üzerinde öğrenci olacak. Bu öğrenciye cevap verecek fiziki mekanlara büyük ihtiyaç var. Ereğli TSO’ya Ereğli kampusumuzda Yüksek Öğretim ile ilgili problemlere el attıkları, ve çözüm ürettikleri için çok teşekkür ediyorum. Ereğli’de gerçekten yüksek Öğretim ilgili sorunlara sahip olacak kurum ve kuruluşlara ihtiyacımız var. Bu çerçeve içerisinde Ereğli’deki yapılanma, kapasite arttırma ile ilgili her zaman Ereğli TSO ile hareket edeceğiz. Çok önemli paydaş olarak kabul ediyoruz. Gerçekten göreve geldiklerinden itibaren sık sık bir araya geliyoruz, kapasite arttırmaya yönelik neler yapılacağı konusunda mülahazalarda bulunuyoruz. TSO Başkanı, Meclis Başkanı ve yöneneticilerinin de katkılarıyla Ereğli’de büyük bir kapasite artışı olacağına inanıyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER