MADEN OCAĞI KAPATILIYOR

MADEN OCAĞI KAPATILIYOR

gundemeregli.com-Kdz  Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren maden ocağından yapılan denetimler sonucu bir üretim panosunda çalışmalar durduruldu.
Soma’da 301 madencinin şehit olması ile sonuçlanan facianın ardından Zonguldak’ta özel maden ocaklarındaki denetimler sıklaştırıldı. Denetimlerle birlikte bazı sahalarını kiraya veren Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) tespit ettiği yanlış üretim yapılan bazı ocaklara ise kapatma cezaları uygulamaya başladı.
Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Beldesi’ndeki kömür işletmesinde TTK’nın bir panoda üretimi durdurması üzerine 23 işçiyi işten çıkarttı. Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmeleri Müdürü Zeki Arslan, maden ocağının tamamen kapatılmasının söz konusu olduğunu söyledi.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın kendisini ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi Müdürü Arslan TTK’nın yaptığı denetimler sırasında bir panodaki üretimi durdurduğunu ifade etti. Arslan “Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun 05.06.2014 tarihi yazısıyla birlikte başlayacağı panomuzdaki üretimin durması sonucu oluşan iş gücü fazlalığı ile iş gücüne gereksinimimiz kalmadığından iş sözleşmesinin 4800/ 1 sayılı 7, 18 maddeleri gereğince sekiz haftalık ikmal süresinin sonu olan 29.08.2014 tarihinde bütün yasal hakları ödenerek fesih edileceği ihtaren bildirir” şeklinde duyuru yaptık. 20 işçi arkadaşımızın. Eğer bu süreç olumlu şekilde sonuçlanmazsa bu böyle devam edecek” dedi.
Gazetecilerin “Maden Ocağının kapatılması söz konusu mu?” şeklindeki sorusuna İşletme Müdürü Zeki Arslan “Kapatılması söz konusu. Yani bu diyalog ortamı oluşturulmazsa kapatılır” diye yanıt verdi. Soma’da yaşanan maden faciasının ardından işverenlerin tedirgin olduğunu anlatan Arslan “Taş Kömürü Kurumu’nun 05.06.2014 tarihli yazısı var. Bizim üretim panomuzun durdurulmasına dair. Bir durdurma talebi var daha doğrusu. Bu talep sonucunda işverenimiz durdurdu. Yani hemen TTK’nın durdurma yetkisi olmasa da bunun bir Soma olayından sonra işverenlerimiz tedirgin oldu. Madeni işletme, yatırım yapma öyle koyla bir iş değil. Zaten başlı başına bir risk. Bu da işverenimizi tedirgin etti. Dolayısıyla durdurdu yani üretimi. Açıklamamız bu.”
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER