MALİ MÜŞAVİRLER VE MUHASEBECİLER BİRLİĞİ MESLEKİ SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

MALİ MÜŞAVİRLER VE MUHASEBECİLER BİRLİĞİ MESLEKİ SORUNLARI GÖRÜŞTÜ


gundemeregli.com-Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği yönetimi Bozkuş İş Hanında bulunan dernek binasında bir araya gelerek genel bir değerlendirme yaparak mesleki sorunlarını görüştü.
Zonguldak Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Ereğli Şube Başkanı Yaşar Balcı´nın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birlik genel başkanı Server Gökmen ve yönetim kurulu üyeleri ile İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan da katıldı.
Zonguldak Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Ereğli Şube Başkanı Yaşar Balcı 4 tane Mali Müşavir meslektaşlarının büro açılışı ile İstanbul Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Yahya Arıkan´ın davetli olması nedeniyle iki etkinliği birleştirerek bu güzel tablo yarattıklarını belirtti.

´´SİZLER ÜYELERİMİZ VARSA BİZ YÖNETİCİLER OLURUZ´´

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birlik Genel Başkanı Server Gökmen ise, üyelerin olmadığı yerde kendilerininde olma şansının olmayacağını belirterek şunları ifade etti; ´´Biz Genel Merkez olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda şubelerimizi ziyaret ediyoruz. Şubelerimizde şube yöneticilerimiz şube başkanlarımız ve Genel Merkez yöneticilerimiz hep beraber birlik beraberlik içerisinde çalışmakta. Mesleğimiz ve derneğimiz için gelecekte neler yapabiliriz bu konularda bölgemizin derneğimizin şubelerimizin sorunları anlamında nasıl çözüm üretebiliriz. Özellikle bizler bu konuda Genel Merkez olarak hassasiyet gösteriyoruz. Sizler üyelerimiz varsa biz yöneticiler oluruz. Üyenin, meslektaşımızın olmadığı yerde bizlerin olma şansı yok.´´ dedi

´´TÜRKİYE´NİN DÖRT BİR YANINDA BU ALT YAPILARA SAHİBİZ´´

İstanbul Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Yahya Arıkan da ´´Meslek yasamızın yürürlüğe girdi tarih olan 13.06.1989 tarihinden bu yana 25 yıl geçti. Bu 25 yıl insan ömründe çok önemli süre ama kurumsal yapılarda çok uzun bir süre değil yani bizimle aynı kulvarda yürüyen diğer meslek gruplarına baktığınızda bir baro örneği 130 yıl önce kurulmuş ve ya diğer gelişmiş ülkelere baktığınız zaman meslek örgütleri 1880’li yıllarda kurulmuş. Bu anlamda baktığımızda 25 yıl aslında çok uzun bir süre değil, 25 yılda geldiğimiz süreçte Türkiye´nin dört bir yanında büyük bir mutlulukla ifade edebilirim ki Zonguldak odamızın da üyelerine layık güzel ve kurumsal bir binaya sahip. Hemen hemen Türkiye’nin dört bir yanında bu alt yapılara sahibiz.´´

Meslek nereye gidiyor arkadaşlar bu son derece önemli, biliyorsunuz ilk defa bu yıl Türkiye’de bir elektronik fatura olgusu yarattık. Belki Ereğli’de bu sizi çok fazla ilgilendirmeyebilir ama Ereğli’de bu ülkenin bir parçası. Elektronik fatura Elektronik defter demek, bugünde ifade ettim yıllar önce bir sempozyumda kağıtların kalkacağını söyledim, bize kimse inanmadı. Ama bugün her türlü işlerinizi sizler elektronik ortamda görüyorsunuz. Yani önümüzdeki süreçte Türkiye çok uzun bir süre değil bu faturalar elektronik ortamda düzenlenecek. Muhasebe kayıtları elektronik deftere otomatikman işlenecek. Peki muhasebe mesleği yok mu, tam tersine muhasebe mesleği ekonomiler var olduğu sürece, toplumlar var olduğu sürece yoluna devam edecektir. Ama meslek defter tutmanın diğer bir adı olan finansal tabloyu düzenleyenler ve denetleyenler şeklinde oluşacaktır.´´ dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER