Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği toplantısı ZTSO’da düzenlendi

Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği toplantısı ZTSO’da düzenlendi

Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği toplantısı ZTSO’da düzenlendi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü kapsamında yapılacak çalışmalar ile ilgili Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında ilk toplantı gerçekleştirildi. 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Çaycuma TSO adına Ergün Çelik, Ereğli TSO adına Mehmet Alim, Devrek TSO adına Engin Deliacı ve İŞKUR Zonguldak Müdür Yardımcısı Hakkı Alkan katıldı.
Toplantıda Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü çerçevesinde Zonguldakta neler yapılması gerektiği üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda alınan karara göre protokol kapsamında oluşturulan kurula 1 yıllık periyotlar halinde her dönem bir kurumun başkanlık etmesi kararlaştırıldı. Buna göre önümüzdeki 1 yıl boyunca kurula Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği başkanlık edecek.
Türkiye ekonomisinin yeni yol haritası kapsamında imzalanan protokol ile İŞKUR ve TOBB, iş dünyasının eleman ihtiyacı, çalışanların mesleki eğitimleri ve mesleki yeterlilik belgesi taleplerinin karşılanması konularında işbirliği yapacak.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER