Roman vatandaşlar, iş sahibi oldu

Zonguldak´ta TYÇP kapsamında su ve kanalizasyon işlerinde görevlendirilecek 10 Roman vatandaş, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Roman vatandaşlar, iş sahibi oldu
Zonguldak´ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında su ve kanalizasyon işlerinde görevlendirilecek 10 Roman vatandaşnoter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Zonguldak Belediyesi işbirliğiyle 8 ay süreyle çalıştırılacak  işçilerin belirlenmesi için Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu´nda kura çekildi.

Noter huzurunda çekilen kurayla 33 aday arasından 10 kişi işe yerleştirildi. Kura çekimini sadeci iki Roman vatandaşın izlemesi dikkati çekti.

Küreden topları çekmesi istenen Romanlardan Aşkın Koçak, beraberindeki Turgut Koçaklı´yı iş sahibi yaptı, kendi numarasının çıkmamasının ise üzüntüsünü yaşadı.

Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksel Sevimli, İŞKUR tarafından TYÇP´ye dahil edilmelerinin ardından belediye bünyesinde çalışmak üzere 10 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Sevimli, özellikle Romanların ikamet ettiği mahalledeki çalışmalarda söz konusu kişilerin görevlendirileceğini belirtti.

Kurada ismi çıkan Turgut Koçaklı ise uzun yıllardır işsiz olduğunu belirterek, Allah yüzümüze bugün güldü. Mutluyum. İşim yoktu ve kurada arkadaşım benim numaramı çekti dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER