SGK alacakları ile ilgili ZTSO´da bilgilendirme toplantısı düzenlendi

SGK alacakları ile ilgili ZTSO´da bilgilendirme toplantısı düzenlendi

SGK alacakları ile ilgili ZTSO´da bilgilendirme toplantısı düzenlendi
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda SGK alacaklarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları yapılandırılmasına ilişkin olarak 6736 Sayılı Kanun Uyarınca 2016/18 Sayılı Genelge doğrultusunda alacakların yapılandırılması kapsamında yapılandırma koşulları ile bilgilendirmede bulunmak amacı ile Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, ZTSO binasında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. TBMM’den bazı borçların yapılandırılması ile ilgili çıkan, Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları yapılandırılmasına ilişkin olarak 6736 Sayılı Kanun Uyarınca 2016/18 Sayılı Genelge ile yürürlüğe giren yapılandırma fırsatları hakkında yapılan bilgilendirme sonrası soru-cevap kısmına geçildi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, Bildiğiniz gibi 6736 sayılı kanun gereği 19 Ağustos tarihi öncesindeki bütün borçlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılandırılıyor. Yapılandırmalar peşin veya 6-9-12-18 eşit taksitte ödenebilecek. Bir ay ödeyecekler, bir ay ödemeyecekler. Peşin ödemelerde biriken bütün faiz borçlarının yarısı tamamı ile af oluyor. İdari para cezalarında prim aslının yarısı, artı bütün gecikme faizleri af oluyor. Son başvuru tarihimiz 31 Ekim. Ne kadar çok vatandaşımıza ulaşabilirsek o kadar iyi. Borç yükü bulunan herkesin bu fırsattan yararlanmasını istiyoruz dedi.
ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir yaptığı açıklamada, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile ilgili geçen hafta Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bugün de Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İl Müdürümüz Çiğdem Acara üyelerimize bu bilgi edinme fırsatını sunduğu için teşekkür ediyorum. Kanunun yetkili ağızlardan dinlenmesi üyelerimiz için çok önemli. Akıllarda kalan sorular cevaplandı. Umarım vatandaşlarımız bu kanun ile gelen fırsatları iyi değerlendirirler diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER