SGK; Emeklilik mevzuatını anlattı

Zonguldak’ta SGK tarafından emeklilik mevzuatı konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

SGK; Emeklilik mevzuatını anlattı
Zonguldak’ta SGK tarafından emeklilik mevzuatı konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. 
Zonguldak’ta 5510 sayılı kanunun 40. Maddesi kapsamında fiili hizmet süresi zammına ve yaşlılık aylığına hak kazanmada özel şartlara tabi işyerlerinin bulunduğu sektörlerde çalışan sigortalılara emeklilik mevzuatı konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.
Programa SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ve GMİS üyeleri, maden işçileri, özel sektör çalışanları katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu seminerde açılış konuşmasını SGK İl Müdürü Çiğdem Acar yaptı.
Acar, “Emeklilikle ilgili bilgilendirme toplantımıza hoşgeldiniz. Bildiğimiz üzere Zonguldak’ta yer altı çalışanlarımızın çok fazla olması sebebiyle kurum başkanlığımızca bilgilendirme toplantısının olduğu bir eylem planı yer almaktadır. Bununla ilgili özellikle Şube müdürümüz Nergis Şimşek hanım hakikaten bu anlamda çok kaliteli diyebileceğimiz bir arkadaşımız. Ve sorularınız olursa mutlaka kendilerine iletmenizi istiyorum. Çünkü üç gün boyunca burada seminer devam edecek. Bildiğiniz üzere Zonguldak SGK İl Müdürlüğü olarak geçen hafta doktorlarımıza da bilgilendirme toplantısı yaptık. Tüm Zonguldak ilimiz ve ilçelerimizde yer alan hastanelerimizde, özellikle siz sigortalılarımızın istirahat paralarını daha erken nasıl öderiz mağduriyet yaşanmaz bu konuda bilgilendirme toplantısı yapmıştık. Ve çok verimli geçtiğine inanıyorum” diye konuştu.
Seminerde Şube Müdürü Nergis Şimşek, Aslı Özbek ve şef Yasemin Eker bilgiler aktardı.
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER