TAŞERONLAŞMAYI PROTESTO İÇİN GİTTİLER

TAŞERONLAŞMAYI PROTESTO İÇİN GİTTİLER
gundemeregli.com-Kdz Ereğli ilçesi Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde çalışan maden işçileri, taşeronlaşmayı protesto için TTK Genel Müdürlüğü´ne gitti.
TTK’da çalışan 150 işçi, 8 otobüs ve minibüsle Ereğli’den hareket etti. Gece vardiyasından çıkan maden işçileri otobüslere binerek Kandilli Tepesi mevkisinde toplandı. Burada işçileri bilgilendiren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, TTK Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıp oturma eylemi gerçekleştireceklerini ifade etti. Yıllardır taşeron sisteminin gelmemesi için yetkilileri uyardıklarını ancak buna rağmen bu uygulamaya devam edildiğini belirten Mutlu, bunun için genel müdürlüğe tepki göstereceklerini söyledi. Mutlu, konuşmasında şunları söyledi: Gece vardiyasının çıkışı ile gitmeyi uygun gördük. Neden? Gündüz vardiyasını oraya götürürsek mesai bitmiş olacak, Genel Müdürlükte ne genel müdür ne genel müdür muavini ne de çalışan hiçbir yetkiliyi bulamayacaktık. Gece vardiyası ile gidelim ki tüm yetkililere sesimizi duyuralım istedik. Şimdi oraya gideceğiz. Genel Müdürlüğün önünde hep beraber Genel Başkanımızla, Genel Merkez yönetimiyle, diğer şube başkan ve yöneticilerimizle beraber bir basın açıklaması yaparak taşeronun gelmemesi için gereken tepkiyi ortaya koyacağız.
Taşeronun gelmemesi gerektiğini yıllardır anlattıklarını belirten Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Anlatmaya devam ediyoruz. Dilimiz döndüğünce, gücümüz yettiğince anlatmaya devam edeceğiz. Şimdi oraya gittiğimiz de basın açıklamamızı yaptıktan sonra yarım saat oturma eylemi yapacağız. Genel Müdürlüğe tepkimizi göstereceğiz. Yetkililere, bizi yönetenlere tepkimizi sonuna kadar göstereceğiz. İnşallah gerekli mesajları veririz. Onlar gerekli mesajları alır.
Yapılan açıklamanın ardından “Susma haykır, taşerona hayır” şeklinde slogan atan işçiler otobüslere binerek Zonguldak’a gitti.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER