Tetiker, Candan’ın “Tso işi yokuşa sürüyor açıklamasına cevap verdi

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan´ın limanla ilgili iddialarına yanıt verdi.

Tetiker, Candan’ın “Tso işi yokuşa sürüyor açıklamasına cevap verdi
Kdz. Ereğli  Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan´ın limanla ilgili iddialarına yanıt verdi.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker TSO binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sertan Yalçın, Mehmet Çivici, Selçuk İnceoğlu ve Genel Sekreter Gündüz Acar katıldı.
Basın toplantısında Milletvekili Ercan Candan’ın “TSO işi yokuşa sürüyor, ‘yok yüzde 4 hisse, yok altın hisse isterim ‘ diyor” şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Tetiker, kendilerinin hiç kimseden yüzde 1 dahi hisse talebinde bulunmadığını, TSO’nun ortaklığını tersanecilerin kendilerinin istediğini ifade etti. Milletvekili Candan’ı kendisine iftira atmakla suçlayan Tetiker “ Yapmış olduğumuz her faaliyet şeffaf. Tersanecilerle toplantı yaptık. Dediler ki, sen ne dersen o olur. Bizim için ne yapılması gerekiyorsa sen buyur, biz sizinle birlikteyiz. 5-8 Aralık arasında Helsinki´de Sayın Başbakan ile bir gezimiz var. Başbakan ve Sayın Binali Yıldırım´a söylendi. Yıldırım, ‘yurtdışından sonra gel bekliyorum, çözelim´ dedi ve gittik. Mesele tahmil tahliye ile başlayan bir meseledir. Akabinde yapılması gereken dört tersaneci ve Ereğli TSO´nun içinde bulunacağı bir anonim şirketin kurulması. Süratle karar aldık. Yeni kanuna göre Ticaret ve Sanayi Bakanlığı´ndan ortak olmak için izin almamız gerekiyor. Sayın Hayati Yazıcı´ya yazışmalarımızı yapmışız. Evrakların hepsi şeffaf. Ne yazmışız, ne cevap gelmiş hepsi belli. Başlangıçta bu yazımıza bize olumsuz cevap geldi. Sonra Odalar ve Borsalar Birliği´ni devreye sokmak zorunda kaldım. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte sayın bakanımız Hayati Yazıcı´ya gittik. Yazıcı´nın talimatıyla ortaklığımız kabul edildi. Meclisten karar çıkarmamız gerekiyordu. Karar çıkmasın diye de bir mücadele yaşadık. Onu da yüzümüzün akıyla hallettik ve kararı aldık ve ortaklık kararımız ortaya çıktı. Ne olduysa bundan sonra oldu. O güne dek belediye vardı da yok mu oldu. O zaman yoktu da şimdi mi var oldu belediye bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Kaldı ki belediye bizim belediyemiz. Ortak olsun hiç önemli değil. Ama burada Yaşar Tetiker´e yapılan önemli bir iftira, önemli bir itham var. Ne diyor: ‘Liman konusunda TSO işi yokuşa sürüyor.´ Ne diyormuşum, ‘altın hisse isterim´, en önemlisi ‘yüzde dört hisse isterim.´ Yahu benim böyle bir hakkım yok. Ben TSO başkanıyım zaten bu insanların hakkını hukukunu korumak benim görevim. Bunlar gelmiş demiş ki, ‘bizim işimizi çöz.´ Anonim şirket kurmak icap etmiş kendileri yüzde birer hisse vermişler. Kaldı ki, zaten kar payına anonim şirketin paylaşıma geldiğinde yüzde bire düşer. Bütün bunlar bilinen bir gerçek. Tersaneciler sağ, ölmedi. Ben nasıl hak isterim. Kaldı ki benim zaten bir yaptırımım yok” dedi.
Milletvekiline yalan söylemenin yakışmadığını ifade eden Tetiker, atılan iftiranın ispatlanması durumunda görevinden istifa edip Türkiye’yi terk edeceğini, ancak ispatlanamazsa milletvekili Candan’ın da aynı duyarlılığı gösterip istifa etmesini beklediğini söyledi. Tetiker açıklamasında şunları kaydetti; “ Liman çalışması 2012 yılında başladı. Bu çalışma bir ay sonra neden ortadan kalkmış, buhar olmuş, bunu sorgulamak benim hakkım. Madem sen bana bu ithamı yapıyorsun liman konusunda. O zaman Yaşar Tetiker yok, TSO da senin yanında, her şey dört dörtlük, beraber gitmişsiniz bakanlığa, bitirip çıksaydın. Madem her tarafın kabiliyet dolu. Buyurun buna cevap versinler. Yaşar Tetiker bu işi nasıl yokuşa sürer. Yok, altın hisse bende olsun, hisse istesem bu adamların üzerinde benim yaptırımım ne olur? Adamlar adama ‘git kardeşim, sen neyin peşindesin´ der, beni toplantıdan da çıkarırlar. Kendi işlerine bakar adamlar. Ben ne yapabilirim? Ama bir milletvekili, ‘Arkadaşlar bakın, belediyeyi bu işin içine almazsanız Ulaştırma Bakanı benim arkadaşım, burada işler başka türlü olur,´ derse her zaman dikkate alırlar. Bugün liman müsaadesi aldık diyen kendisidir. Ben tahmil tahliye dedim. Belediye seçimlerinden sonra geldi, yemek yerken ‘Arkadaş ben liman müsaadesi aldım´ dedi. Ortada ben hala ne liman müsaadesi görüyorum, ne liman görüyorum. Eğer çok fazla ısrar ediyorlarsa Yaşar Tetiker hiç problem değildir. Bu zamana kadar verdiğim emek, enerji anamın ak sütü gibi helal olsun. Hakkımı da helal ediyorum, onlar da helal etsin. Hiç mesele değil. Kalınan yerden devam etsinler. Bu belediye olabilir, daha sonra Gülüç belediyesini de katabilir. Kimi isterse alsın Ercan Candan ortak olarak. Ama asla ve asla iftira atmasın, yalan konuşmasın, bir milletvekiline yalan ve iftira yakışmaz. Milletin nazarında küçük düşer, sokağa çıkamaz hale gelir. Eğer bir tersaneci ‘Yaşar Tetiker bizden yüzde dört hisse istedi´ derse, bu oda başkanlığını bırakırım, bırakmakla kalmam, Türkiye´yi de terk ederim. Ama ondan da isterim. Eğer yalan söyledinse, iftira attınsa sen de milletvekilliğini bırakman lazım. Bu da benim hakkım. Böyle bir milletvekili olmaz, iftirayla yalanla icraat yapan bir milletvekili asla kabul etmiyoruz. Olay bu kadar basittir.”
Tetiker basın toplantısında Erdemir’de çalışan insanlara hakaret edilmesini kabul etmediğini belirterek, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın yaşanan sorunlarla yakından ilgilendiğini ve çözüm içinde çalıştığını ifade etti. Tetiker, Erdemir’in Ereğli’ye fakülte yapma kararı almasını desteklediklerini ve kendilerinden bir şey istendiğinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER