THD’den öğrencilere yardım kermesi

Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından öğrencilere yardım kermesi düzenlendi.

THD’den öğrencilere yardım kermesi
Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından öğrencilere yardım kermesi düzenlendi. 
Camlı Köşkte öğrenciler yararına düzenlenen kermese, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Emin Palancı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz ve Gülizar Yılmaz, Umut Yaşam Derneği Başkanı Nurten Kınay, Zonguldak Valiliği Dernekler Masası Müdürü Gülden Ak, Hemşireler Derneği Başkanı Arife Ayaz ve yönetim kurulu üyeleri, hemşireler ve misafirler katıldı.
Düzenlenen kermes hakkında bilgiler veren THD Başkanı Arife Ayaz, genç arkadaşlarımız Zonguldak’ta özellikle halkla bütünleşmek adına böyle bir kermes düzenlemek istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:
“Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi olarak 10 Ekim’de yeniden bir Genel Kurul yaptık. 2 arkadaşımız dışında ekibimizi değiştirdik. Genç arkadaşlarımız Zonguldak’ta özellikle halkla bütünleşmek adına böyle bir kermes düzenlemek istediler. Kendi ellerimizle yaptığımız yiyecekleri halkımıza sunmak istedik. Hemşire arkadaşlarımız mesai içerisinde gelemedikleri için bunu halka dönük yapmak istedik. Merkezdeki kurum ve kuruluşlardaki arkadaşlarımız bize destek olmak amacıyla geldiler. Türk Hemşireler Derneği’nin 25 yıllık bir şubeyiz. Bundan sonra ki süreçte çok önemli konularımız var. Özellikle meslekte yıpranmanın verilmesi ile ilgili. Polislere 3600 ek gösterge diyorlar ama Sağlık Bakanlığı sağlık ekibi içerisinde bir tek hemşirelere 3600 ek göstergeyi vermedi. Onun için bu 3 yıllık dönemdeki en çok uğraşacağımız belli başlı konularımızdan bir tanesi bu. Çalışma şartlarımızın düzenlenmesini isterken aslında biz halkımızın sağlığı ile ilgili direkt olan örneğin 24 saat nöbet tutmak istemiyoruz. Çünkü bir insan 24 saat nöbet tuttuğunda dikkati dağılabiliyor. Biz direk insan hayatı ile ilgili bir meslek grubuyuz. Yaptığımız bir dikkatsizlik cana mal olabilir. Bu nedenle çalışma şartlarımızın düzenlenmesi, özlük haklarımızın istediğimiz şekilde verilmesi direk halkın sağlığı ile ilgili bir konudur. Biz halkımızın sağlığının neferleri olmak istiyoruz. Eğitimimizin standart hale getirilmesini istiyoruz. Çünkü eğitim hemşirelikte çok önemli. Sayısal anlamda hemşirenin olması çok önemli değil, hemşirenin yetiştirilmesi çok önemli. Çünkü hemşirelik halkın bildiği gibi sadece iğne yapan ve tansiyon bakan bir meslek değildir.”
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER