TSO KENT KONSEYİNDEN ÇEKİLDİ

Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Kent konseyine Yönetim Kurulu kararı ile Mehmet Çiviciyi verdiklerini ve yine yönetim kurulu kararı ile geri çektikleri ifade ederek, ERDEMİR, Kdz Ereğli Belediyesi ve Siyasilere tepki gösterdi.

TSO KENT KONSEYİNDEN ÇEKİLDİ

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Kent konseyine Yönetim Kurulu kararı ile Mehmet Çiviciyi verdiklerini ve yine yönetim kurulu kararı ile geri çektikleri ifade ederek, ERDEMİR, Kdz Ereğli Belediyesi ve Siyasilere tepki gösterdi.

Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker TSO binasında düzenlediği basın toplantısında, Toplantının önemli gündem maddesinin Kent konseyi seçimleri olduğunu belirterek,” Kdz Ereğli Belediye Başkanı sayın Hüseyin Uysal’ın ricası ile Kent Konseyine Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kararı ile Mehmet Çivici’yi verdik ve Yine aynı Yönetim kurulu kararı ile geri çekiyoruz “dedi.

ERDEMİR, Kdz Ereğli Belediyesi ve Siyasilere de tepki gösteren Başkan Tetiker, Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi;

“Kent konseyine Belediye Başkanımızın ricası ile Yönetim Kurulu kararı ile Mehmet Çiviciyi verdik, O verdiğimiz arkadaşı yine yönetim kurulu kararımız ile altını çizerek söylüyorum yönetim kurulu kararımızla bu arkadaşımızı kent konseyinden alıyoruz, Kent konseyinin ilk ismini bilenler bilir, İlçe temsilciler kuruluydu. İlçe temsilciler kurulunu kuranlar kimlerdi. Bunu eskiler daha iyi bilir Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Bu niçin kurulmuştu. Erdemir’in özelleştirilmesine karşı ve Erdemir’le yapılacak olan eleştirilerin halk tarafından bilinmesi gayesi ile kurulmuştu. Halkın bilinçlenmesi nasıl olur basın yoluyla olur, Basının olmadığı yerde halkın bilinçlenmesi söz konusumudur? Değildir. Kent Konseyi toplantısı için bana gelen tepkiler ve duyum sonrası, kendimde takip ettim zaten doğruluğuna inanmadığım şeyleri asla konuşmam basının içinde olmadığı bir toplantı olduğu söylendi.

KDZ EREĞLİ’DE BİR STRATEJİ ÇİZİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Kdz Ereğli’de bir strateji çizilmeye çalışılıyor. Erdemir birlik, beraberlik adı altında ki yemek birlik beraberlikten ibaret değildir. Bu süreç asla ve asla bizleri ilgilendirmez, Bizi ilgilendirmediği gibi bu yememelere önem vermediğimizi tekrar belirtmek istiyorum, neden önem vermiyorum birlik beraberlik yemeği, yemekten ibaret değildir. Ana sorun, çözüm bulmaktır. Platformlarda çalışmak, Enerji sarf etmektedir.

İKAZ ETMEK BENİM SORUMLULUĞUMDUR

Bunu kime söylüyorum Belediye başkanı ve siyasilere söylüyorum, ben bunlara kardeş dedim, Bizim kardeşliğimiz, kardeş dediğimiz insanlarda öyle 3 günlük 5 günlük değildir. Hatalarından kusurlarından hepsinden kabul etmişim ve bağrıma basmışım ama bu hataların ortadan kaldırılması için ikaz etmek benim sorumluluğumdur. Bu sorumluluğumu ben yerine getirmek zorundayım.Burada çok büyük hatalar yanlışlar vardır.

BU SANCI DEVAM EDECEKTİR

Bir kere Erdemir’le hangi meseleye girerseniz girin Erdemiri eleştiriye getiremeyeceğiniz bir ortamda, Erdemir’e yüze söyleyemeyeceğiniz bir ortamda bizim bulunmamız her zaman yanlıştır. Ben her gün her dakika Erdemir’e eleştiri getiriyorum çünkü buranın çıbanbaşı haline gelmiştir. bu çıban tedavi edilmedilir.Bu çıban kurumadığı sürece tarafların bir araya gelip çözüm bulmadığı sürece bu sancı ve ekmek savaşı devam edecektir .

GÜÇ LÜ MÜ HAKLI? HAKLI MI GÜÇLÜ?

Kim dürüst, kim şahsiyetli, kim samimi, kim ben iradeyi koyarım arkadaş diyorsa Kdz Ereğli bu oluşumun içerisinde olmalıdır, ayrı adreslerde değil, adres Kdz Ereğli’nin haksızlıklarla mücadele edilen bu önemli platformundan birlik beraberlik sağlanması gerekiyor. Birlik beraberlik güce, gücün yanında olmakla sağlanmaz, Güç mü haklı? Haklımı güçlü? Burada bunu eleştirmek lazım, bunu ayrıştırmak lazım, Güçlü’yü haklı gösterdiğiniz zaman her ortamda platformda en büyük yanlışı yaparsınız. Güçlü her ortamda haklı olacak diye bir şey yoktur. Burada zavallı mazlum gariban binlerce insanın kaderi var, gelecek evlatlarımızın yetişecek nesillerin çocuklarımızın torunlarımızın kaderi var, Bütün bunları alt alta koyduğunuz zaman, burada sorumluluk taşıyan insanlar, gecesini gündüzüne katarak bu ekmek kavgasının içinde olması lazım, ilk önemli olan mücadele budur. Kdz Ereğli’yi kimse Erdemir’e teslim edemez bunun bilinmesi lazım. Bu konuda Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının bu konuda duyarlı olunduğunun bilinmesi lazımdır”

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER