Tüplü fındık üretimini başarı ile tamamlandı

Tüplü fındık üretimini başarı ile tamamlandı

Tüplü fındık üretimini başarı ile tamamlandı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Zonguldak 2016 yılı fidan üretim programında bulunan tüplü fındık üretimini başarı ile tamamladı. Yetiştirilen orijinal genç fındık fidanları sonbaharda toprakla buluşacak. 
Zonguldak Valiliği ile Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü arasında ortak yürütülen proje neticesinde Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçelerinden orijini bozulmamış kaliteli fındık bahçelerinden kökleme yöntemiyle elde edilen dört farklı türde fındık üretimi gerçekleştirildi.
2016 Ocak - Şubat ayında yapılan çalışmayla Gökçebey Fidanlığında 10 bin adet Delisava, 15 bin adet Yomra, 15 bin adet Sarıfındık, 20 bin adet Karafındık olmak üzere toplamda 60 bin adet tüpe uygulanan repikaj yöntemiyle fındık fidanları yetiştirildi. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2016 ilkbaharında vejetasyon mevsiminin başlamasıyla üretilen fındık fidanlarında başarı oranının oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak “Orman teşkilatımız özverili çalışmaları neticesinde tahmini 55 bin ile 58 bin adet arasında genç, büyüme enerjisi yüksek ve orijinal fındık fidanları elde etmeyi başardı. Hatta bazı fidanlarda meyve oluşumları dahi gözlemlendi. Sulama ve ot bakımlarını zamanında ve tekniğine uygun yöntemlerle gerçekleştireceğimiz genç fidanları 2016 yılı sonbaharında toprakla buluşturacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER