YAPTIKLARI VE YAPACAKLARINDAN BAHSETTİ

YAPTIKLARI VE YAPACAKLARINDAN BAHSETTİ

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker Oda çalışmalarına yönelik faaliyetlerden bahsederek, görevde bulundukları bir yılın değerlendirmesini yaptı.

Tetiker, beraberinde TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda göreve geldikleri 1 yılın değerlendirmesini yaptı.

Değerlendirme toplantısına 1 Mayıs İşçi Bayramı ile Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandilini kutlayarak başlayan Başkan Tetiker, Göreve geldikleri 2013 yılı mayıs ayında Mevcut Organize Sanayi Bölgesindeki 56 Parselin 47’si tahsis edilmiş olduğunu ve göreve geldiklerinde yatırımı gerçekleştirilmeyen 11 parseli iptal ettiklerini belirterek şunları söyledi;

“Yeni parselin daha tahsisini yaparak 20 tesis ve 600 çalışanı olan Ereğli OSB bugün 56 parselde boş parsel bulunmayıp, 23 tesis ve 733 çalışanı bulunmaktadır. OSB’ de bir Rehabilitasyon gerçekleştirildi, Mevcut Organize Sanayi Bölgemizde yerimiz kalmamıştır. 2015 yılı itibariyle tahsislerimizi gerçekleştirdiğimiz firmalarda faaliyete başladıklarında toplamda 3000-3500 kişiyi istihdamı sağlanacağı düşünmekteyiz.”dedi.

Kdz Ereğli’nin geleceğini teminat altına alacak ve kurtaracak olan projelerle konuşmasına devam eden Tetiker görevde bulundukları 1yıllık süreyi şu şekilde değerlendirdi;

“ Organize Sanayi,Tersaneler ve Öğrenci sayısının arttırılması, bu meselelerin üstünde ne kadar net durursak hep birlikte Kdz Ereğli’nin önünü veya geleceğini o şekilde teminat altına almış oluruz, İnşallah 2014 yılı Organize Sanayi için iyi bir yıl olmuştur,2015 Mayıs ayında da burada rakamlarla belirtildiği gibi 3 bin-3 bin 500 gibi öngörümüz var,2014 Mayıs ayı gibi en az 2 bin kişi burada çalışır,yatırım yapacak arkadaşların yatırım yapmalarını da sağlıyoruz”

EĞİTİME DESTEK

2 tane okulumuza(Gülüç İbrahim İzmirlioğlu Anadolu Lisesi ve Ereğli Eğitim Fakültesi)’ne Maddi yardım ve destekte bulunduk, En Büyük desteği ise Ereğli Eğitim Fakültesinde ek bina yatırımızı oldu. Sayın Rektörümüz Mahmut Özer’in bizlere verdiği bilgiye göre yakın bir zamanda ilçemizdeki Fakültelerde öğrenci sayısı 5 binlere yükselecektir. Devlet Hastanesi yerinin üniversite olarak kazandırılması için çalışmalar yapmaktayız. Eğitim yardımlarımız her zaman artarak devam edecektir. Bilindiği gibi biz 4 ay öncesine kadar Eğitim Fakültesine vermiş olduğumuz söze istinaden burada Yemekhane, Kampus benzeri inşaatlara başladık, Bu Fakülte belki de önümüzdeki günlerde işi bitti, açılışı hep beraber kardeşçe gerçekleştireceğiz, Bu işin en önemli yanı ise öğrenci sayısının artmasına yönelik, öğrenci sayısı biz bu işe başlarken 2bin civarında iken şimdi ise 3 bin 3bin 500 civarında öğrenci sayısına ulaştık, ama bu yeterli değil dediğimiz gibi 5 bin öğrenciye ulaşmak da bizim hedefimiz değil eğer Devlet Hastanesi bize geçerse sayın vekilimizin bunun ile ilgili çalışması var, inşallah buradaki sayı 20 bine ulaşacaktır

MİLLETVEKİLİMİZ ERRCAN CANDAN’IN ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR

Mevcut Tersaneler Bölgesindeki sorunların atlatılabilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan’ın büyük katkılarıyla mevcut bölgenin tahmil ve tahliye limanı olarak İlçe ve bölgenin kullanımına sunulması için çok büyük yol kat ettik. 28 Nisan günü tüm Tersane sahipleri ile yaptığımız toplantıda çok önemli kararlar aldık. Şu ana kadar Tersaneler bölgesinde gelinen nokta çok olumlu ve liman müsaadesi ile ilgili meseleleri çözüldüğünü görmekteyiz, Ticaret ve Sanayi Odamızın önderliğinde Tersane sahipleri ile birlikte bir şirket kurmamız söz konusu, Bu şirketin içinde inşallah TSO odamızın olmasını istediler, odamızın bu şirketin önderliğini yöneticilikte hangi görev verilirse onu yapacak.

OLUMLU VE ILIMLI BİR YAKLAŞIM İLE KARŞILAŞAMADIK.

ERDEMİR ile ilgili konu da ise; Birçok defa odamıza kayıtlı tüccarla Erdemir yetkililerini bir araya getirerek istişare toplantıları tertip ettik fakat gelinen noktada ERDEMİR yetkilileri tarafından tüccarımıza olumlu ve ılımlı bir yaklaşım ile karşılaşamadık.

“CAN SUYU “ KONULU İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİK

Üyelerimiz bankaların nezdin deki sorunlarını çözme adına tüm banka Müdür ve Bölge Müdürlerinin davet edildiği “Can Suyu “ konulu istişare toplantısı düzenledik.

ENDÜSTRİ FUARINA KATILDIK

Üyelerimize yönelik iki adet yurt dışı fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Birincisi 2013 yılında Çin’in Shangai şehrindeki endüstri fuarına Sayın Prof. Dr. Ercan Candan’ın teşrifleri ile 30 kişilik bir heyetle katıldık. Fuar ziyaretinden sonra İstanbul ’da Meridyen Otel’de Çin’in Ganzu bölgesi ile işbirliği protokolü imzaladık. ikinci olarak da Sayın valimiz Ali Kaban’ın teşrifleri ile 30 kişilik bir heyetle Almanya Hannover’ deki Endüstri fuarına katıldık. Fuar sonrasında Almanya’da boru fuarına katılan çınar boru, birlik makine ve yüksel otomasyon firmalarına, bizleri Almanya’da başarıyla temsil ettiği için teşekkür plaketi verdik,

BİR ÇOK KONUDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLEDİK

Üyelerimizi bilgilendirme adına “İş sağlığı ve güvenliği, Devlet teşvikleri, KGF bilgilendirme toplantısı, KOSGEB bilgilendirme toplantısı v.b. gibi ” Birçok konuda bilgilendirme semineri tertip ettik ve üyelerden gelen talepler doğrultusunda tertip etmeye devam etmekteyiz.

TÜYAP FUARINA KATILACAĞIZ

2013 yılında İstanbul da gerçekleştirilen yapı, ısıtma soğutma fuarlarına üyelerimiz ile katıldık.10 Mayıs Cumartesi günü TÜYAP fuar ve kongre merkezinde gerçekleştirilecek olan “Yapı fuarına” ilgili tüm üyelerimizle birlikte yönetim kurulunca gezi tertip edilmesi planlanmaktadır. 7 Haziran cumartesi günü TÜYAP fuar ve kongre merkezinde gerçekleştirilecek olan “WIN”(imalat endüstrisini önemli bir fuarıdır) ilgili tüm üyelerimizle birlikte yönetim kurulunca gezi tertip edilmesi planlanmaktadır.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Sosyal sorumluluklarımız da yerine getirmekteyiz.2013 yılı içerisinde yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla mübarek Ramazan ayında iftar organizasyonu gerçekleştirdik,2013 yılı içerisinde yaklaşık 600 ihtiyaç sahibi aileye kumanya yardımı yapıldı ve 650 ye yakın ihtiyaç sahibi öğrencimize bot ve mont yardımı yapıldı ve her yıl da yapılmaya devam edilecektir.

ODAMIZ 5 YILDIZLI HİZMET VERECEK

UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi) kapsamında 40’a yakın kurs açılmıştır. Açılmaya devam etmektedir.2014’te odamız 5 yıldızlı hizmet verecektir. TOBB’nin 2014 akreditasyon sistemine kabulümüz gerçekleştirildi.1 yıllık bir süreç başladı.2014’te Odamız 5 yıldızlı hizmet verecek. TOBB’nin 2014 akreditasyon sistemine kabulümüz gerçekleştirildi.1 yıllık bir süreç başladı. Oda Web sitemizi güncel ve modern bir hale getirdik

ESKİ AİDAT BORCLARI SİLİNECEK

TOBB’den bu hafta gelen bir yazı üzerine; Kapanış koşullarını sağlayabilen üyelerimizin geçmişe dönük eski aidat borcu ve gecikme faizlerine oda meclis kararı ile silinme kararı aldık

BELEDİYE BAŞKANLARININ YANLARINDAYIZ

21 Nisan cumartesi günü oda meclisimizin yoğun katılımı ile Kdz Ereğli, Gülüç ve Alaplı Belediye Başkanlıklarına hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduk. Tüm Belediye başkanlarına tekrarda sizin huzurunuzda hayırlı olsun diyorum. Ticaret ve Sanayi odası olarak ilçe ekonomisinin tekrardan kalkınabilmesi için yapılacak her türlü yardıma açık olduğumuzu tekrar belirtmek istiyorum.

EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bir yıldır tüm hizmetleri beraber yürüttüğümüz Meclis Başkanımız Faruk Yazıcı Yönetim Kurul Üyelerim ve tüm meclis üyelerime huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim.

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Başkan Tetiker gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2014, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER