Bakan Albayrak toplam destek tutarını açıkladı...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bugüne kadar verdiğimiz desteklerin toplam tutarı 200 milyar liraya ulaştı. 4.4 milyon aileye 1000 liralık yardımda bulunduk. Gelirini ve işini kaybedenlere de 1000 lira yardım yapacağız” dedi

Bakan Albayrak toplam destek tutarını açıkladı...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bugüne kadar verdiğimiz desteklerin toplam tutarı 200 milyar liraya ulaştı. 4.4 milyon aileye 1000 liralık yardımda bulunduk. Gelirini ve işini kaybedenlere de 1000 lira yardım yapacağız” dedi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında atılan adımların toplam tutarının 200 milyar liraya  ulaştığını bildirdi. Albayrak, Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında, vergi ötelemeleri, ticari hayatın aksamaması için devreye alınan tedbirler, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği ile bireysel, esnaf ve işletmelere yönelik destek paketlerinin üretim gücüne, esnafa ve istihdama koruma kalkanı sağladığına işaret etti. Albayrak, şöyle devam etti:
 “Attığımız adımların toplam tutarı 200 milyar liraya ulaştı. 4.4 milyon ailemize 1000 liralık nakdi destek yardımında bulunduk. Destek kapsamına girmeyen ancak bu dönemde gelirini, işini kaybeden vatandaşlarımıza da 1000 lira nakdi yardım yapacağız. Bu  kapsamda e-Devlet üzerinden başvuruları başlattık. Temel İhtiyaç Desteği kapsamında şu ana kadar 3 milyon 977 bin vatandaşımıza 22 milyar 295 milyon lira kaynak sunuldu.
” Albayrak, “Esnaf Destek Paketi için 582 bin esnafımız başvuruda bulundu. Tam 448 bin 148 esnafımıza 8 milyar 390 milyon lira finansman tahsisi yapıldı. Paraf Ticari kart için de esnafımızdan 324 bin 814 başvuru geldi, 303 bin 565 esnafımıza kartları tahsis  edildi. Paraf kart ile beraber, esnafımıza sunduğumuz finansman desteği toplam 16 milyar 861 milyon liraya ulaştı” dedi 

YAYILMA HIZI DÜŞTÜ 
Albayrak, “KGF kefaletli İş’e devam Desteği kapsamında da başvurular 143 bin 769’a ulaştı. Bu kapsamda 119 bin 804 firmamıza, 107 milyar 412 milyon lira finansman tahsis edildi. Finansman tahsis edilen firmalarımızın yüzde 96’sını KOBİ’lerimiz oluşturdu” diye konuştu. Albayrak, koronavirüsün etkisini ve yayılma hızını kırdıklarını belirterek, tüm sağlık çalışanları ve Sağlık Bakanlığı’nın eşsiz  gayretleri sayesinde en kısa zamanda bu virüsten kurtulan ülkeler arasına Türkiye’nin de gireceğini ifade etti. 
 

GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ SİNYALİ
 Bu süreçte ekonomiden sağlığa sergilenen performans, vatandaşların ortaya koyduğu eşsiz dayanışma fotoğrafının ve dünyaya uzatılan yardım elinin, Türkiye’ye karşı büyük bir teveccüh ve güven oluşturduğunun altını çizen Albayrak, şunları kaydetti: 
“Bu güvenin ekonomik yatırımlara, güçlü iş birliklerine dönüşeceğine dair oldukça güçlü sinyaller alıyoruz. Ayakta tuttuğumuz üretim gücümüz, krizlerden sonra hızlı toparlanma reflekslerine sahip piyasalarımız ve sağlam ekonomik altyapımız ile Kovid-19 sonrası için büyük bir potansiyelimiz olduğunu görüyoruz. Bu potansiyeli nasıl hayata geçirir, işlerimize ‘sağlık kuralları’ çerçevesinde hızlıca nasıl döneriz? Tüm bu konuları detaylı konuşacağımız Genişletilmiş Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısını önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz.”
 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2020, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER