CAMİYİ İŞGAL ETMİŞLER!

CAMİYİ İŞGAL ETMİŞLER!

Kdz. Ereğli’nin Kavaklık Mahallesi Camii Derneği Başkanı Ahmet Bayar ve yönetiminin camide “İşgalci” olduğu ortaya çıktı!
Gündem Gazetesinin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre; Kdz. Ereğli Müftülüğü önceki yıl Cami Derneği Başkanı Ahmet Bayar’a iki defa yazı yazarak caminin Diyanet İşleri Başkanlığı’na, yani Müftülüğe devretmesini istedi.
Müftülüğün bu yazısına itiraz eden ve Bölge İdare Mahkemesinde dava açan Ahmet Bayar açtığı bu davayı da kaybetti.
Yani Bölge İdare Mahkemesi Müftülüğü haklı bularak Dernek Başkanı Bayar’ın davasını reddetti.
Kavaklık Cami Derneği Başkanı Ahmet Bayar bunun üzerine İstinaf Mahkemesine müracaat etti.
Camiyi Diyanet İşleri Başkanlığına devretmemekte ısrar eden Ahmet Bayar’ın talebini İstinaf Mahkemesi de reddetti.
Yargı kararlarından sonra Kavaklık Camisinde işgalci duruma düşen Ahmet Bayar’ın başkanlığındaki derneği halen camiyi devretmemekte ısrar ettiği öğrenildi.
Ahmet Bayar’ın camiyi terk etmesini isteyen Kavaklık Mahallesi sakinleri, “Cami kimsenin tapulu malı olamaz, olmamalı. Ancak Bayar ve ekibi mahalle camimizi tapulu malları gibi görüyor” dediler.
Bu arada, Bayar’ın mahalle sakinlerine, “Bizim arkamızda cemaat var. Kimse bir şey yapamaz” diyerek gözdağı vermeye çalıştığı da iddia ediliyor.
CAMİ İÇERİSİNDE DERNEK LOKALİ
Ahmet Bayar’ın Caminin içerisinde ayrı bir bölüm yaparak dernek lokali açtığı öğrenildi. Kdz. Ereğli Müftülük yetkilileri, camilerin içerisinde ayrı bir bölüm oluşturularak dernek lokalinin yapılamayacağını ve yönetmeliklere aykırı olduğunu söylediler.
Kavaklık Mahallesi sakinleri, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun olaya müdahale ederek camiyi Bayar’ın tekelinden kurtarmalarını istediler.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 01:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 5 yıl Önce

insAllah

Karaman
Karaman - 5 yıl Önce

Birde karamanda var ak parti belde başkanı cami dernek başkanı birini bırak dA

Kerim
Kerim - 5 yıl Önce

Üye kabul etmiyorlar.dernek değil çiftlik

yazik
yazik - 5 yıl Önce

caminin alt katinda 4-6 yas kuran kursu icin hazir siniflar var. fakat muftuluge kurs acilmasi icin izin vermiyor. onceden yandasi oldugu bir cemaate gayri resmi kres actirdi. aldigi paralari ne yapti kimse bilmiyor.

yazik
yazik - 5 yıl Önce

sozde cami dernek baskani. bakin minarenin diplernden caminin icine yillardir su akiyor. caminin yakit bedelini odemiyor. tenmizlik masrafini karsilamiyor. kuran kursu acilmasini istemiyor. nasil baskan bilemedim.

yazik
yazik - 5 yıl Önce

5072 sayili derneklerin kamu kurumlari ile iliskileri isimli kanunun 2. maddesine gore dernekler kamu kurumunun ve mustemilatinin icerisinde bulunamaz. Kaymakamlik bu kanuna istinaden kamu hizmet binasi olan camiyi bosaltmasini istedi. fakat işgal ve rant devam ediyor. kanuna muhalefetin hapiscezasi ve dernek yonetiminin feshi var. neden uygulanmiyor.

Enver karabulut
Enver karabulut - 5 yıl Önce

Bencede caminin bazı bölümlerin kapıları kapalı kimse ibadetini düzgün yapamıyor

SIRADAKİ HABER