Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri 7 madde halinde açıkladı. Erdoğan açıklamasında "Bu krizin üstesinden gelmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik" dedi. Erdoğan, şehirlerarası seyehatlerin valilik iznine bağlandığını, tüm yurtdışı uçuşların durdurulduğunu ve özel sektörde de esnek çalışma sistemine geçildiğini duyurdu.

Başkan Erdoğan, saat 22:00'de koronavirüs tedbirleri hakkında açıklama yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini belirtmiş ve konuyla ilgili Erdoğan'ın değerlendirmeleri olacağını ifade etmişti.

Dünyanın tamamını etkisi altına alan salgın giderek yaygınlaşıyor. Küresel düzeyde hasta sayısı 600 bine ölü sayısının 27 bine yaklaştığı felaket bizi de etkilemiştir. Bugün itibari ile ülkemizde 92 can kaybı vardır. 42 hastamız da iyileşmiştir. Kovid-19 ile mücadelemizi milletimizle sürdürüyoruz. Birliğimiz beraberliğimizi kardeşliğimizi ne kadar güçlü tutarsak bu süreçten o kadar az hasarla çıkarız.

Rehaveta kapılmayacağız. Sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Devlet olarak her türlü tedbiri alacağız, vatandaşımız da kendi tedbirini alacak. Pek çok ekonomik tedbiri hayata geçirdik. İlk etapta 100 milyar TL'lik paketi hayata geçirdik. İşsizlik fonunu hayata geçirerek fonları güçlendirdik. En düşük emekli maaşını 1 500 TL'ye çıkartarak rahat bir nefes aldırdık.

Telafi çalışma süresini azalttık. 2 milyon dar gelirli aileye biner TL veriyoruz. Milletimizin her bir ferdi devletinin tüm imkanlarıyla yanında olduğunu biliyor. Kimsenin aç kalmasına, mağdur olmasına izin vermeyiz. Yaşlılarımız için alınan tedbirleri onlara saygısızlığa çevirenlere izin vermeyeceğiz.



"İLAÇ VE GIDA KONUSUNDA HİÇBİR SIKINTIMIZ YOKTUR"

Bu ülkede kimsenin aç kalmasına müsaade etmeyiz. Test kiti, eldiven ve maske konusunda herhangi bir sorun yaşamıyoruz. İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur.
Yurt dışından getirdiğimiz hızlı tanı kitlerini devreye soktuk. Testler kesinlikle ücretsizdir.
Bugün Bilim Kurulumuz tavsiyeleri doğrultusunda altığımız yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.

1- Şehirlerarası seyehatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.
2- Özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir.
3- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.
4- Piknik alanları hafta sonu kapalı olacak hafta içi de buralarda toplu olarak bulunulmayacaktır.
5- Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun şekilde celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacaktır.
6- Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.
7- Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştrırılacaktır.
Şimdi asıl önemli yere geliyorum. Bu tedbirlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli büyükşehir olmak üzere 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir.

.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 23:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER