Türkiye'de koronavirüsten toplam can kaybı 4 bin 746'ya yükseldi

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Buna göre; son 24 saatte 17 kişi hayatını kaybettş, 922 yeni vaka tespit edildi. Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 2 bin 241 hasta ise taburcu edildi.

Türkiye'de koronavirüsten toplam can kaybı 4 bin 746'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük Corona virüs tablosunu açıkladı.

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük verileri paylaştı.Bakan Koca'nın paylaştığı verilere göre; son 24 saatte 36 bin 521 test yapıldı ve 922 vaka tespit edildi. 17 hasta ise hayatını kaybetti. Açıklanan son verilerin ardından Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 746'ya, toplam vaka sayısı ise 173 bin 36'ya yükseldi.

TOPLAM İYİLEŞEN HASTA SAYISI 147 BİNE YAKLAŞTI

Bugün koronavirüs tedavisi gören 2 bin 241 hasta daha iyileşerek taburcu oldu. Böylelikle toplam iyileşen hasta sayısı 16 bin 839'a yükseldi. Toplam test sayısı 2 milyon 451 bin 700, yoğun bakımdaki hasta sayısı 631, entübe hasta sayısı ise 280 oldu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Devletimiz sağlıkla mücadelenin kahramanlarına bütün imkanları sağladı. Devletimizin tüm kurumlarına ve kabinemizin tüm üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.

- Bildiğiniz gibi ülkemiz, koronavirüs sebebiyle uyulan kısıtlamaları büyük oranda kaldırdı. Cumhurbaşkanımız önlemleri ve yeni durumun değerlendirilmesi sonucu alınan kararları açıkladı. Bu açıklamada üzerinde durulan şart, koronavirüs musibetinin kökü kazınana kadar hayatımızı düzenlememiz şartıdır.

- 65 yaş üstü büyüklerimize sokağa çıkma yasağı konmadan önce vakaların yüzde 15.7'si bu yaş grubundandı. Yasaktan sonra bu oran yüzde 7.5'a düştü.

- Sevgili gençler, salgın döneminde genç olmak kabahat değildi. Genç olmanız sebebiyle belirti göstermeden virüsü yayma potansiyeli taşımanız günlerinizi evde geçirmenize yol açtı. Genç ve güçlü olmanız, güçlü olmayan kişileri korumanızı gerektiriyor.

- Büyük bir sınav verdik. Şimdi bu sınavın finaline hazırlanmalıyız. Tedbirleri layıkıyla uygulamak konusunda bazen sıkıntılar yaşasak da iyi çalıştık. Hastalıktan kendimizi nasıl koruyacağımızı son derece iyi biliyoruz. Pasif mücadele günlerinden kontrollü sosyal kurallarına uyarak aktif mücadele günlerine geçtik. Mücadeleyi evden çıkarak, işimize dönerek vermeye başladık. Aktif mücadelede iki silahımız var, maske ve sosyal mesafe kuralı.

- Sizleri bugünlere hazırlamak için hayatlarını feda eden önemli bilim insanları ve hocalarımız olduğunu unutmayın. 5 bine yakın insanımızın bu salgın sebebiyle aramızdan ayrıldığını hatırlayın.

- Tedbirlere uymak, şimdi devletimize, milletimize karşı da birer ödevdir. Normale dönüşün geri dönüşsüz olmasını sağlarsak daha mutlu bir ülke olacağız. Kontrollü sosyal hayatın amacı geriye dönüşün yolunu kapatmaktır.

- Normalleşme sürecinde kılavuzumuz riskin devam ettiği gerçeğidir. Kısmet olursa önümüzdeki hafta 6 ayı geride kalan salgının dünya genelindeki seyrini, Dünya Sağlık Örgütü'nden aldığım verilerle sizlere anlatmaya çalışacağım.

- Yurt dışından gelen vatandaşlarımızı, sağlık taramasından geçirmek istiyoruz. En ufak bir şüphede hastanelerde tedaviler planlanacaktır.


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER