16 Nisan'ı bayram ilan edelim

Karadeniz Ereğli’ye bağlı Ormanlı beldesinde, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan halkoylamasına ilişkin geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı.

16 Nisan'ı bayram ilan edelim

ÇAKIR: “ANADOLU İNSANININ BU İŞE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 16 Nisan’da yapılacak olan halkoylamasında Ormanlı’dan güçlü bir şekilde ‘EVET’ çıkacağına inandığını söyledi.

“Bu halkoylaması bir Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık seçimi değil, gelecek 100 yılımızın yönetim sisteminin halk tarafından oylanmasıdır. Bu işin özü, Türk milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmek istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Hep birlikte yönetmek istiyorsak ‘EVET’ demeliyiz. Biz yönetmezsek tanka selam duranlar, gazete patronları, zenginler ve dış güçler yönetecek. Bu vatan için gerektiğinde canını ortaya koyan irade, Anadolu insanının iradesidir. Anadolu insanına ilk kez tam anlamıyla devleti yönetme hakkı tanındı. Bu yüzden bu halkoylaması çok önemli. Bu bir siyasi parti seçimi değil. Bu halkoylaması, halkın devleti yönetmek isteyip istememesi ile alakalı bir halkoylamasıdır.

Ben hayır diyen siyasi partileri anlamakta zorluk çekiyorum. Kendilerine mi güvenleri yok, yoksa bu millet bize yüzde 50+1 vermez mi diyorlar? Bu bir sistem, sistemi ortaya koyarız kim çok çalışırsa o geçer başa. AK Parti 3. köprüyü yaptıysa CHP 4.sünü yapsın, AK Parti asgari ücreti 1400 TL yapıyorsa, diğerleri ellerinden geliyorsa 2000 TL yapsın. Ortaya proje ile çıksınlar. Sadece hayır diyorlar. Birinci köprüye de hayır dediler, aradan onca yıl geçti yine hayır diyorlar. Peki siz bir proje koyun diyoruz, yok diyorlar. Bu Anayasa değişikliğinde de hangi maddeyi okudunuz da hayır diyorsunuz. Ben bu yüzden Anadolu insanının bu işe sahip çıkmasını istiyorum. Çocuklarınız için, torunlarınız için bu işe sahip çıkın. Rahmetli Alparslan Türkeş, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu da bu sistemi istemiş ama onlara nasip olmamış. Güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan döneminde böyle bir imkân gelmiş, bu imkâna sıkı sıkı sahip çıkalım. Ben 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza, Türkiye’mize ve tüm dünya insanlığına hayırlar getirmesini diliyor, sizleri ‘EVET’ oylarınızla sandıkları patlamaya davet ediyorum.” 

 

ERDOĞAN: “HEP BERABER 16 NİSAN’I BAYRAM İLAN EDELİM”

Toplantıda konuşan önceki Milletvekillerinden Fazlı Erdoğan ise geçmişte yaşanan darbeler, koalisyon dönemleri ile15 yılda AK Parti iktidarında yapılan hizmetlerden söz ederek, özetle şunları söyledi:

“Ormanlı, önümüzdeki halk oylamasında ne yapar? Bence Zonguldak’ın 1 numarası olur. Ya tarih yazarsınız yada tarihte kaybolur gidersiniz. Ormanlı Belediye Başkanımızın başarılı çalışmalarından çok mutluyum. İlçe Başkanımız ve İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız da buraya daha fazla hizmet verilmesi noktasında ellerinden geleni yapıyorlar. Ben biraz geride durmak istiyorum, çokta doğaldır. Değerli Milletvekili kardeşlerimiz, Muhtarlarımız, herkes Zonguldak adına bir şeyler istiyor. Dün biz de istedik, bir şeyler yaptık, bugün onlar işin başındalar, onlar isteyecekler ve yapacaklar. Olur ya yan yana olmamız, aynı otobüsle bir yerlere taleplerimiz için gitmemiz gerekirse, ben o otobüsün en arka koltuğunda sizin için her türlü yardıma hazırım…

Diyelim ki 16 Nisan’da istediğimizi yapmadık, 17 Nisan yok arkadaşlar. Ölüm-kalım savaşı değil, hayat devam ediyor ama millet kendi Cumhurbaşkanını, kendi parlamentosunu seçsin. Millet, Cumhurbaşkanına da parlamentoya da yetki verecek. Belediye Başkanlığında da Muhtarlıkta da aynı. Belediye Meclis Üyeleri ile azalar parlamento görevi yapıyor. İl Genel Meclisinde Vali var ama Üyeler seçimle göreve geliyor. Gün gelecek, Valiyi de belki seçimle tayin edeceğiz. Cumhurbaşkanımız geldiğinde baktım ki komutanlar Cumhurbaşkanımızı dinliyor, Vali de çıkıyor konuşma yapıyor. Ben 15 sene önce eşimle üniversiteye giremedim ama şimdi komutan gelmiş Cumhurbaşkanımızı dinliyor, Valimiz de geldi açılış konuşması adı altında halkoylamasını anlattı. Cumhurbaşkanımızın gittiği her yerde böyle oluyor. CHP Genel Başkanı da bir şey söylüyor, işte herkes şöyle diyor, böyle diyor. Devlette millette bu işe sahip çıkmışsa sen niye geç kalıyorsun arkadaş? Milletle devlet bir meseleye sahip çıkıyorsa sen neredesin? Hangi arabaya biniyorsun? Bunun farkında mısın? PKK’nın arabasını biliyorum, FETÖ’nün arabasını biliyorum. Ondan sonra diyorlar ki bizi niye onlarda eşleştiriyorsun? Hayır, öyle bir şey yok. Ama onların gittiği arabaya binme, onun hesabı var. Bu milletin yürüyen arabasını raydan çıkarmak istiyorlar, bunu bilmeyen var mı?

Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Muhtarlıklar kapanacak’. El insaf. Ne kadar da doğru yalan söylüyorlar. Yalanı doğrudan iyi söyleyenden korkulur. Ben doğruyu bile söylemekte edep yahu diyorum, adam öyle bir yalan söylüyor ki onu öyle bir ambalajlıyor ki muhtarlarımdan olur ya yüzde 10’u, 5’i, 3’ü ‘Muhtarlıklar kapanırsa benim muhtarlığım elden gider’ diye düşünebilir. Çünkü Muhtarlık makamı çok özel bir makam. Onun için fire veren 3-5 muhtarımız varsa Allah aşkına o fireyi kapatın. Firesiz bir Muhtar desteği istiyoruz.

Türkiye, gençlik dönemini Cumhuriyet ile birlikte kurdu Elhamdülillah. Atatürk, kendi arkadaşları ve ekibiyle 1938’e kadar bir şeyler yaptı ama 1935’ten 1938’e kadar İsmet İnönü ile ne çekti bir bilseniz. En sonunda İsmet İnönü geldi, Atatürk’te öldükten sonra paraların üzerindeki resmini bile kaldırmaya kalktı. Bunların hepsini bu milletin tarihinde, arşivinde görürsünüz. Daha sonra rahmetli Menderes geldi, Türkiye’nin gelişme dönemleri. 10 yılda bir darbeler yaşandı. Neden? Arkadaşlar, millet sandıktan hükümet çıkarıyor, asker de silah elinde sırada bekliyor. Dediğimi yapmazsanız ben sizin hesabınızı görürüm şeklinde mesaj veriyor. Askerin hesabı, içeride ve dışarıda düşman varsa caydırıcılık içerisinde o silahı ona döndürmekti, millete değil. Ama öyle gelişti. Bu ülkenin demokrasisine 10 senede bir ayar verenler var. Yetkiyi kimden alıyorlar? Silahtan ve güçten. Ama biz yetkiyi milletten alıyoruz, millete hizmet etmek için. O silahları biz yüzde yüz dışarıdan alıyorduk, şifresi de yüzde yüz ya İngiliz ya İsrail ya Amerika. Şimdi onun yüzde 70’ini bu ülkenin Savunma Bakanlığı, Makine ve Kimya Endüstrisinde üretiyor. Kendi milli sanayimizi geliştiriyoruz, birileri kuduruyor. Niye? Türkiye kendi arabasını, kendi silahını ve uçağını yapmaya başladı. Bunlar geçmişteki gibi yeniden şahlanacak, kendi gemisini, kendi altyapısını kurmaya başladı. Bunun yolu nedir? İstikrarlı yönetim. O nedenle Türkiye güçlü olmalı. Birlik ve beraberlik olmalı.

Meral Akşener bir açıklama yaptı, diyor ki MHP ile AK Parti’nin oyu yüzde 62. Eğer yüzde 62’den aşağı düşerlerse hem Bahçeli hem Tayyip Bey istifa etmeli diyor. Bu doğru. Neden? O, hedefte yüzde 62’yi görmüş, altına düşerse istifa etme sebebi olabilir. Bize yüzde 50+1 yetiyor ama biz onunla yetinmek istemiyoruz. Biz yüzde 55-60 arasına oturmuşuz ama Allah korusun yüzde 60’ın altına düşünce onlar davul çalacak. Ne olursunuz yüzde 70’e çıkalım, onların davul çalmasına fırsat vermeyelim. Davulu da zurnayı da biz çalalım. İnşallah hep beraber ‘EVET’ oylarımızla 16 Nisan’ı bu milletin bayramı olarak ilan edelim.”

                

AK Parti Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün tarafından organize edilen toplantıya 22. ve 23. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Keleş, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen, Ereğli Belediyesi Meclis Üyeleri Fevzi Mazlum, Sabri Dinç, Muhtarlar, Sandık Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER