2 KÖYE, 3 SU DEPOSU

2 KÖYE, 3 SU DEPOSU

gundemeregli.com Kdz.Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Aşağıhocalar Köyü’ne 2, Fındıklı Köyü’ne 1 olmak üzere toplam 3 su deposu yapım işi ihalesi Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İhalenin ardından Kaymakam İbrahim Çay, köy muhtarları ile bir araya geldi köylerde yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Köy muhtarları, Ak Parti İl Genel meclis üyesi Ayhan Taşdelen’in de katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam İbrahim Çay,  Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Aşağıhocalar ve Fındıklı’ya toplam 3 su deposu yapımı işinin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Köylerdeki ana su depolarının gözden geçirileceğini hatırlatan Kaymakam Çay şunları söyledi:  2 Köyümüze su deposu yapımı ihalesi tamamlandı. Yüzde 20’nin üzerinde kırım ile ihalemiz gerçekleştirildi. 2 depo Aşağıhocalar, 1 depo da Fındıklı köyüne yapılması hedeflenmektedir. Bu proje Köydes projesi ile hayata geçirilen bir projedir.

ANA DEPOLAR ELDEN GEÇECEK

Yine köylerimizdeki vatandaşlarımızın içebileceği sağlıklı sular için ana depoları gözden geçiriyoruz, depolarımız fayans olacak. İlk etapta 20 köyümüze ardından da 20 olmak üzere 40 köyümüzde su depoları fayanslı olacak.

 KÖYDES ÖNEMLİ BİR PROJE

Köydes projesi ile yerleşim yerlerinin rahat bir nefes aldığını söyleyen Kaymakam İbrahim Çay, “Gerçekten Köydes projesi kapsamında köylerimiz olsun ilçelerimiz olsun rahat bir nefes aldılar, oldukça güzel bir projedir. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda devam eden ve çok önemli bir proje olarak bunu değerlendiriyoruz” dedi.

 80 BİN METRE KARE KİLİT PARKE

Köy yollarının bakım ve onarımı için rotmiks malzemesi alımının yapıldığını önümüzdeki günlerde bu çalışmaların da başlayacağını belirten Kaymakam İbrahim Çay muhtarları çalışmaları konusunda uyardı. Kaymakam İbrahim Çay’ın açıklamaları şu şekilde:  Yol bakım ve onarımlarının yanı sıra Özel İdare Bütçesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin katkıları ile köylerimizde kilit parke yapımı devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl 80 bin metre kare köylerde parke çalışması yapıldı. Bunların betonunu Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sağlanıyor. Amacımız her zaman devlet vatandaş işbirliği ile en güzel hizmetleri sunmaktır.

 MUHTARLARA UYARI

Geçtiğimiz hafta 20 bin torba çimento alımı ile ilgili ihalemizi yaptık çimentolar gelince dağıtımını köylerimize sağlayacağız. Köylerimize geçtiğimiz yıl da 40 bin torba çimento yardımda bulunduk. Muhtarlarımızdan istediğimiz biran önce işlerine başlamalarıdır, ellerindeki çimentoyu taşlaştırmamalı, düzenli bir şekilde kullanmalılar. Düzenli bir şekilde kullanmayan, çimentoyu taşlaştıran olursa bunu muhtardan tahsil ederim, hiç kimse kusura bakmasın el birliği ile biz bunları yapacağız. Burada 76 milyonun hakkı vardır.

 VALİ, MİLLETVEKİLİ VE İL GENEL MECLİSİNE TEŞEKKÜR

Bu zamana kadar güzel çalışmalar oldu başta Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan’ın büyük destekleri oldu, Köydes projesinde ve ödeneklerin arttırılmasına katkı sağladı ve yine Valimize, İl Genel Meclis üyelerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Hizmete devam diyoruz. Daha da hizmetleri ileriye götürmek için büyük bir çalışma yapacağız. Çalışan muhtarlarımızın her zaman yanındayız amacımız çalışan muhtarı teşvik etmek ve desteklemektir. Çalışmayan muhtar için kimse kusura bakmasın. Devlet işbirliğine her zaman hazır olan kişinin yanındayız, destekçisiyiz. Yeter ki çalışalım. Bir seçim süreci vardı fazla bir etkinlik olmadı seçim dedik şimdi seçim bitti şimdi hizmet zamanı”

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER