2 TON FINDIĞI BAĞIŞLADI

2 TON FINDIĞI BAĞIŞLADI

gundemeregli.com-Alaplı ilçesi Hasanlı köyünde ikamet eden isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever  2012 yılı fındık mahsülünün tamamını okul yapımı için kurulan Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Derneğine bağışladı.

Örnek davranış Alaplı İlçesi Hasanlı köyünde yaşandı.  Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme,Tesis Yaptırma ve Yaşatma,Koruma adı altında Recep Tufan´ın Başkanlığında 2 ay önce yeni dernek kuruldu.
Köydeki İlköğretim okulunun 4+4+4 sisteme uygun hale getirilmesi için İlk Öğretim okulu yapımı için Hüseyin Orhan isimli vatandaş tarfından okula arsa bağışlanmasının ardından bina yapımı için yardım toplanmaya başlandı.
Konu ile ilgili b veren Dernek Başkanı Recef Tufan, okula anlamlı bir bağışın yapıldığını bilrterek, Küçükkaymaz ve çevre köytleri eğitimi destekleme derneğinin  devlet, millet işbirliği ile yapılacak okula Küçükkaymaz, Hasanlı merkez,Hasanlı, Nusratlı mahallesi ve Yeniköy öğrencileri eğitim görecekler.Söz konusu köylerin öğrencileri Çatak İlk Öğretim okuluna taşımalı olarak gidiyorlardı,Çatak ilk öğretim okulunun kapasitesi mevcut öğrencileri kaldırmadığından ikili eğitim görülmektedir amaç çatak ilk öğretim okulunun yükünü hafifletmek.
 
Küçükkaymaz´da yapılacak okula Hasanlı köyünden isminin açıklanmasını istemediği bir hayır sever vatandaş 2012 yılı Fındık mahsülünün tamamını okula bağışaldı. tahmini 1.5- 2 Ton fındık çıkması beklenen fındık mahsülünü bağışlayan hayır severimize Dernek yönetimi olarak teşekkür ediyoruz bu örnek davranışın örnek alınmasını bekliyoruz.
Dernek olarak kendi imkanlarımızla temelini atıp gücümüzün gittiği yerer kadarı inşaata devam edeceğiz. Bu sezon tüm köy halkımızdan fındık bağışı bekliyoruz.
Yeni yapılacak okulumuzun yapımı için Başta Sayın Valimize,Sayın Kaymakamımıza,Sayın İl ve İlçe milli eğitim müdürlerimize,şube müdürlerimize,İl genel meclisi Başkanı ve üyelerimize,Derneğimizin kuurlmasında emeği geçen herkese,tüm koy halkımıza teşekkür ederiz. dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2012, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER