263 Madenci unutulmadı

TTK Kozlu Müessesesinde 3 Mart 1992 yılında meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren maden işçileri maden ocağının girişinde yapılan törenle anıldı.

263 Madenci unutulmadı

 

Zonguldakta 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden 263 madenci, 25 yıl sonra dualarla anıldı.
TTK Kozlu Müessesesinde sabah kuyu başında yapılan anma programına TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve madenciler katıldı.

KARAKAYA: “DÜNYADA EN ZOR İŞ MADENCİLİKTİR”
Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu müessesesi kuyu başında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, madenciliğin zor bir meslek olduğunu söyledi.
Maden işçisinin, alın teri ve yeri geldiğinde kan akıtarak kömür karasında ailesinin nafakası için çalıştığını ifade eden Karakaya, Dünyada en zor iş madenciliktir. Yerin yüzlerce metre altında ailenizin nafakasını ve ülkenizin de sanayileşmesi için ham madde temin ediyorsunuz. Bu sizler için gurur vesilesidir. İş güvenliği konusunda ülkemizde önemli adımlar atılıyor. İş güvenliği konusu işçinin kendisinde başlar. İşçi kardeşlerimiz güvenliklerini almak zorundadır. Madenlerde yaşamlarını yitirenlere Allahtan rahmet diliyorum. diye konuştu.

GEBEŞ: “TÜM TEDBİRLERİ ALMAK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENLERİ TİTİZLİKLE YAPIYORUZ”
TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş ise 25 yıl önce meydana gelen grizu patlamasında vefat edenlere Madencilik zor, meşakkatli ve bir o kadar da riskli bir sektördür. Madencilik, maalesef ülkemizde ve dünyada iş kazalarında ilk sırada yer almaktadır. Kurum olarak iş kazalarını önlemek, iş sağlığı ve güvenliği konularında tüm tedbirleri almak için üzerimize düşenleri titizlikle yapıyoruz. Bu uğurda hiçbir masraftan kaçınmayız. Ancak ne kadar yatırım yaparsanız yapın iş güvenliği bir kültürdür. 

DEMİRCİ: YERİN ALTINDA DOĞAYLA KAVGA EDİYORUZ
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci de bugünün 170 yılı bulan madencilik tarihinin en acı günü olduğunu ifade ederek, Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Madencilik dünyanın en zor mesleklerinden birisidir. Bunu en iyi bilen bizleriz. Biz yerin yüzlerce metre altında doğayla kavga ediyoruz. Taş kömürünü yeryüzüne çıkartarak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Kömür burada var. Ama yeterince üretemiyoruz. Çünkü işçi açıklarımız var. Bu işçi açıkları, iş güvenliği riskimizi de artırdı. Kurumun işçi açıklarının bir an önce giderilmesi artık zorunluluk haline geldi.
Törende, faciada yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda bulunuldu, Kuran-ı Kerim okundu ve mevlit şekeri dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER