500 ADET FİDAN DİKİLDİ

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından 1.si gerçekleştirilen Çevre Şenliği kapsamında 500 adet fidan dikildi.

500 ADET FİDAN DİKİLDİ

gundemeregli.com Kdz.Ereğli Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğütarafından bu yıl ilkkez düzenlenen Çevre Şenliği Etkinliği kapsamında ElmatepeMahallesi Doruk Mevki, Fakülte binası üzerindeki alanda fidan dikimigerçekleştirildi.Fidin dikim törenine Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halilposbıyık, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Hazar, Tema Kdz.Ereğli TemsilcisiNilgün Durak, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, CHP BelediyeMeclis Üyesi Adayları, İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Eğitim Fakültesiöğrencileri katıldı.

“ÇEVRE ŞENLİĞİGELENEKSEL HALE GETİRİLECEK”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çevre Şenliğietkinliğinin bundan sonra da geleneksel hale getirileceğini belirterek; “Çevreşenliği geleneksel hale getirilecek, bu güzel şenliği devam ettireceğiz. Sizdeğerli dostlarımızın yardımlarıyla, destekleriyle her sene daha iyi birşekilde bu şenliği sürdüreceğiz.

Bu gün ilkini gerçekleştirdiğimiz bu güzel ve önemliorganizasyonun ilk adımlarını atıyoruz ilk fidanları dikiyoruz destek veren tümdostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum .

Çevrenin öneminden bahsetmeye gerek duymuyorum çünkü hepinizbiliyorsunuz bu konuda ne kadar çok çalışırsak çevremizdeki insanlarıbilinçlendirirsek çok daha güzel bir ortamda yaşama imkanı bulacağız, çevrebilincini almış insan olmak çok önemli .Burada bulunun tüm arkadaşlarımızagençlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Posbıyık’ın bu konuşmasının ardından katılımcılar alana 500adet Sedir, ladin, Selvi Türü Çam fidanı diktiler.

1.Çevre Şenliği Etkinlikleri 2 gün sürecek. Çevre Şenliğikapsamında yapılacak etkinlikler, şu şekilde;

28 Şubat 2014 Cuma;

Saat 13.00 : Çevre Konulu kısa film gösterimi, Yer: AkmSinema Salonu

Saat 14.00 : KONFERANS, Katılımcı Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı BaşkanıProf.Dr.Tanay Sıdkı Uyar, Yer: AKM Nikah Salonu

Konusu: Enerjide çözüm, enerjinin etkin kullanımı ve yüzdeyüz yenilebilir enerji

Saat 15.00 : Okullar arası çevre konulu resim yarışması ödültöreni. Yer: AKM Nikah salonu

Saat 15.30 : Stand Açılışı Yer: AKM Osman Zeki Oral SergiSalonu

01 Mart 2014Cumartesi

Saat 10.00 : ÇEVRE GEZİSİ. Belediyenin önünden araçkaldırılacak, Cehennemağzı Mağaraları, Kestaneci piknik alanı, anıt ağaçlargezilecek.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER