6.3 büyüklüğünde deprem!

Saat 01:31'de merkezi Muğla yakınlarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

6.3 büyüklüğünde deprem!

Muğla açıklarında saat 01:31de meydana gelen deprem Ege Bölgesinin çok sayıda şehrinde hissedildi ve vatandaşları korkuttu. Deprem AFADa göre 6.3 büyüklüğünde ve yerin 10 km altında meydana geldi. Kandilli ise depremin 6.2 şiddetinde ve yerin 5 km altında meydana geldiğini açıkladı. Depremde ölen olmazken, balkondan atlayan birkaç kişinin yaralandığı haberleri geldi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin 5 Km derinlikte ve 6.2 şiddetinde olduğunu duyurdu. Kandilli depremin merkez üssünün Gökova Körfezi olduğunu da belirtti.  

Egede

YUNANİSTAN KAYNAKLARI...

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.6 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise depremi 6.7 şiddetinde açıkladı ve merkez üssünü Bodrum yakınları olarak gösterdi.

BALKON VE PENCELERDEN ATLAYAN ÇOK KİŞİ YARALANDI

Panikle balkondan atlayan, dışarı çıkmaya çalışırken yaralanan vatandaşlar ise Bodrum Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastanenin bahçesi yaralılarla dolarken, acil servisin tavanındaki kaplama malzemelerinin bir bölümü çöktü. Acil servis boşaltılırken, doktorlar yaralılara bahçede müdahale etti. Milasta da deprem sonrasında balkondan atlayan 10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Marmaris Devlet Hastanesine ise yaşadıkları panikle hafif yaralanan 15  kişinin başvurdu.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 05:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER