7 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye bağışlandı

Zonguldak Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından 7 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye bağışlandı.

7 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye bağışlandı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi tarafından belirlenen 7 engelliye tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi.

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Zonguldak Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldak Belediye Kültür Merkezi müdürü Abdullah Bakır katıldı.

SEVİMLİ: “UNUTMAYINIZ Kİ HEPİMİZ YARINLARIN ENGELLİ ADAYLARIYIZ”

Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu adına Birgen Sevimli yaptığı basın açıklamasında, 2 Zonguldak Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği topluluğu olarak bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Topluluğumuzun asli görevi Türk Sanat Müziğinin o güzel eserlerini unutturmamak ve yeni bestelenmiş olanları da seslendirerek gelecek nesillere taşımaktır. Ancak bizler aynı zamanda konserlerimizde sosyal sorumluluk kapsamında yardımlaşma ve dayanışma içinde yer almaya özen gösteriyoruz. Bugün burada yedi adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize vermek üzere toplandık. Bundan dolayı son derece sevinçliyiz. Organizasyonun topluluğumuz üyelerinden Muzaffer Girgin’in üstelendiği tekerlekli sandalye verme projemize katkı sağlayan, leyle Güngör, Şengül Güngör, Fikri Ertekin ve Zihni Ertekin, rahmetli Nevzat Köseoğlu anısına İlknur Köseoğlu, Tekno-Time adına Osman Çolak ve Ankara Bizim Dostla Türk Müziği Kültür Derneği adına Naci Tuncel Bey’e sonsuz teşekkür ediyorum. Bizleri bu konuda yalnız bırakmayan dernek yöneticimiz ve Kültür Müdürümüz Abdullah Bakır’a, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin’e teşekkür ediyorum. Halkımızı çalışmalara katkıda bulunmaya davet ediyorum. Unutmayınız ki hepimiz yarınların engelli adaylarıyız. Sağlık, mutlu, huzuru, engelsiz, müzik dolu günlerimiz olsun diliyorum” dedi.

BAKIR: “TSM GÜZEL BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE İMZA ATTILAR”

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır’da, “Her birimiz engelli adayıdır. Zonguldak’ta birçok engelli adayımız, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan arkadaşlarımız var. Türk Sanat Müziği Topluluğumuz güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar ve bizde kendilerine destek olacağız.

Sadece engelliler için Sonbahar ’da konser vereceğiz ve elde ettiğimiz gelirlerde tekerlekli sandalye sayınını çoğaltım ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız” dedi.

Belediye Konservatuarı üyesi Muzaffer Girgin’de her yıl olduğu bu yılda geleneği bozmadıklarını ve tekerlikle sandalye dağıttıkların ifade etti.

ŞİRİN: “BEN CAMİA ADINA VE YÖNETİM KURULU ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, “Zonguldak Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğuna teşekkür ediyorum ve takdirle karşılıyorum. Bilindiği gibi yıllardır biz Zonguldak’ta engelli ve tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olanların hizmetindeyiz. Ancak son zamanlarda tekerlekli sandalye tedarikinde bazı zorluklar yaşadığımızdan dolayı böyle kuruluşların bireysel ve kurum olarak yaptıkları bağışlar tekerlekli sandalye bekleyenlere büyük bir katkı sağlıyor. Ben camia adına ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Türk Sanat Müziği Topluluğunun bu yaptığı bağış yeni bir bağış değil ve daha öncede 14 tekerlekli sandalye bağışında bulunmuşlardı. Bu projenin devam edeceğini söylemeleri bizleri çok çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER