´İMECE USULÜ HİZMET´ HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

´İMECE USULÜ HİZMET´ HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
gundemeregli.com- Zonguldak´ın Elvanpazarcık Beldesi´nde yaklaşık 4 yıl önce başlatılan ve devlet ile vatandaşın işbirliğinde gerçekleşen imece usulü hizmet, hız kesmeden sürüyor. Beldede sosyal tesisin bahçesine dökülecek beton, belediye imkanları ve 30 mahalelilin işçiliği ile gerçekleştirdi.
Önceki dönemlerde genellikle, bağ ve bahçe gibi tarım işlerinde kullanılan imece usulü, imkanları sınırlı olan Zonguldak´ın Elvanpazarcık Beldesi´nde yaşatılıyor. Dvuşturulduevlet ve vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini gösteren yöntem ile belde, köy statüsünden belde görünümüne kavuşturuldu. Beldenin yol, su gibi sorunları belediyenin malzeme ve iş makine desteğinin yanı sıra mahalle halkının da işçilik yardımıyla hem kısa sürede hem daha da az maliyetle çözülüyor. Beldede imece usulü hizmetin son örneği ise Elvan mahallesinde bulunan Sosyal Tesisler´de yaşandı. Belediyenin iş makineleri ve malzemelerini temin ettiği yaklaşık 100 metrekarelik alana, mahallede yaşayan 30 kişinin işçilik desteği ile bir günde beton dökümü gerçekleşti. Belediye imkanları ile ancak bir haftada işin bitirilebileceğini belirten Elvanpazarcık Belde Başkanı Hüseyin Uzun, Elvan mahallemizde bulunan sosyal tesisin bahçesi, gerçekten beldemize ve burada oturan vatandaşlarımıza yakışmıyordu. Belediyemizde de başkanından, belediye meclis üyesi, işçi ve memuruna kadar toplam 14 kişi çalışıyor. Bütçe olarak, imkanlarımız kısıtlı. Mahalleli ile görüşüp, destek olmasını istedik. Daha önceki hizmetlerde de, benzer uygulamalar yapmıştık. Bu uygulamayı bildikleri için, mahalleli de desteğini verdi. Yaklaşık 30 kişi bizzat bu beton dökümü işinde çalıştı. Bizde malzeme ve iş makinesini temin ederek, bir günde betonu döktük. İmece usulü ile hem devlet ve vatandaş işbirliğinin halen devam edebildiğini gösteriyoruz, hem de bu kadar kıt imkanlarda da hizmet verebilmenin, sorunları çözebilmenin mutluluğunuyaşıyoruz dedi.
Başkan Uzun, beton döküm işinde destek veren Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık ve döküm işinde çalışan tüm mahalleliye teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2012, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER