Adli Görüşme Odaları Projesi hayata geçti

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mağdur Hakları Daire Başkanlığı koordinesinde hayata geçirilen Adli Görüşme Odaları Projesi kapsamında pilot adliye olarak belirlendi.

Adli Görüşme Odaları Projesi hayata geçti

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız yaptığı yazılı açıklamada, Adli Görüşme Odası’nın çalışması hakkında bilgilere vererek şunları söyledi: “Zonguldak Adliyesi, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mağdur Hakları Daire Başkanlığı koordinesinde hayata geçirilen Adli Görüşme Odaları Projesi kapsamında pilot adliye olarak belirlenmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından kısa sürede hazırlanarak hayata geçirilen Adli Görüşme Odasında, özel ortamlarda ifade ve beyanının alınması gerektiğine veya fail ile yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğuna karar verilen; öncelikli olarak mağdur, tanık ve suça sürüklenen çocukların, cinsel suç ile aile içi şiddet suçu mağdurları ve diğer kırılgan gruba mensup mağdurların, ifade ve beyanının alınmasında kullanılacaktır. Avrupa Birliği’nin mali, UNICEF’in teknik destekleriyle yürütülen “Çocuklar İçin Adalet Projesi” kapsamında oluşturulan Adli Görüşme Odaları, suça sürüklenen, mağdur ve tanık çocukların adliye ortamında kendilerini daha iyi hissedecekleri şekilde düzenlenmiştir. Adli Görüşme Odası video konferans sistemi ile duruşma sırasında kullanılan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’nin (SEGBİS) de kurulduğu odalardaki görüşmeleri izleyebilmeleri için avukat ve cumhuriyet savcıları için de ayrı bir oda tahsis edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca 3 Nisan 2017 tarihinde hizmete sunulmaya başlanan Adli Görüşme Odası savcılık aşamasından mahkeme aşaması neticelenene kadar hizmet sunulmasını, bilgilendirme konusunun etkin şekilde yerine getirilmesini öngören onarıcı adalet sisteminin kurumlar arasındaki koordinasyonu da arttırması hedeflenmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER