ALABAŞ MADENCİYLE BAYRAMLAŞTI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş Türkiye taşkömürü kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek bayramlaştı.

ALABAŞ MADENCİYLE BAYRAMLAŞTI
gundemeregli.com Soma Faciası ve TBMM’de Torba Yasa Görüşmeleri sebebi ile sık sık bir araya gelemediklerini vurgulayan Alabaş, tüm uğraşılarının maden işçisinin daha iyi koşullarda çalışması, daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sendika olarak, TTK ya işçi alımı konusunda 3 yıldır verilen mücadeleyi anlatan Alabaş; “3 ay önce dünya madencilik tarihine en büyük felaketlerden biri olarak gecen Soma faciası yaşadık. O sırada Ankara’da işçi alımı konusunda görüşmeler yapıyorduk. Olayı duyar duyar duymaz Soma’ya hareket ettik. Sizlerin de izlediği gibi medyanın gözü bizim üzerimizdeydi. Bu Zonguldaklı maden işçisinin ülkemiz ve dünyadaki yerinin bir göstergesidir. Soma faciası sonrasında TBMM’de görüşülen Torba Yasada yer alan madende emeklilik yaşı, 36 saat haftalık çalışma süresi gibi görüşmeleri mecliste yakından takip ettik, Yer yer görüşmelerde müdahil olduk. Soma faciası sonrası gündeme getirilen günde 4 vardiya 6 saatlik çalışma süresinin verimli olmayacağını, hafta tatilinin 2 güne çıkarılmasını talep ettik ve bu doğrultuda olumlu sonuçlanmasını umut ediyoruz. Bu yoğun tempoda haftalarca çocuklarımı göremediğim oldu. Geçtiğimiz günlerde bünyemiz de pes diyerek biraz dinlen uyarısı yaptı ve doktorumun da baskısı ile 1 hafta hastanede ziyaret yasağı getirilmiş olarak tedavi gördük, Ve şimdi dinlenmiş olarak mücadelemize devam ediyoruz. Tüm gayemiz sizlerin daha iyi koşullarda çalışması, daha iyi koşullarda yaşaması, ülkemizin üretim ekonomine yönelerek daha çok istihdam ve daha çok üretmesidir ifadelerini kullandı. 

Alabaş’ın bayramlaşma ziyaretinde GMİS Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci, Şube Mali Sekreteri Seyfi Özkaynak da hazır bulundu.
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 07:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER