Asfalt emülsiyon tesisi kuruluyor…

Zonguldak İl Özel İdaresi yazılı bir açıklama yaparak, Şubat ayında asfalt yama araçlarıyla yol bakım ve onarım çalışmalarına başlandığını ve Asfalt Emülsiyon Tesisi kurarak kış aylarında sathi kaplama yapmaya hazırlandığı belirtti.

Asfalt emülsiyon tesisi kuruluyor…

Şubat ayında asfalt yama araçlarıyla yol bakım ve onarım çalışmaları ile ilgili İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;


Şubat ayında asfalt yama araçlarıyla yol bakım ve onarım çalışmalarına başlandı. Zonguldak İl Özel İdaresi şimdi de Asfalt Emülsiyon Tesisi kurarak kış aylarında sathi kaplama yapmaya hazırlanıyor.
Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Uzman Ali Doğu Ve Yol Şube Müdürü Hasan Çöğendez tarafından Merkez ilçeye bağlı Korucuk Köyünde yol çalışmalarını incelenmiştir.
Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’ın talimatıyla Vilayetler Birliğinin Asfalt Seminerine katılan Uzman Ali Doğu ve Yol Şube Müdürü Hasan Çöğendez Burdur İl Özel İdaresinde incelemelerde bulunup İstanbul Büyükşehir Belediyesi asfalt şirketi İSFAD A.Ş.‘ nin de katkıları ile başlattıkları çalışmaları İl Özel İdaresi teknik elemanlarının ve şantiye çalışanlarının da gayretleri ile uygulama aşamasına getirilmiştir.
Bilindiği üzere ilimizde her zaman asfalt sezonunun kısa olmasının zorluğu yaşanmıştır. Yazın 3,5 – 4 ay olan asfalt sezonu, çalışmaların aksamasına neden olmaktaydı.
Sayın Valimizin bu konuda hem grup yollarının sıcak asfalt olarak yapılması, hem de gerek çizgi, gerekse bariyer ve trafik işaretlerinin konularak standardı yüksek, uzun süreli kullanılabilecek yollar yapılması, asfalt yama ile sathi kaplamaların da yaz ayları dışında da yapılabilmesi konularındaki talimatları doğrultusunda işe özel idaremizin üç adet kamyonunu asfalt yama aracına dönüştürmekle başlanmıştır.
Şubat ayı itibarıyla kimyasal katkı malzemeleri ile üretilen rotmiks ile kışın kardan bozulan köy yollarının bakım ve onarımının yapılmasına ivedilikle başlanmıştır. Sayısı üç olan asfalt yama aracının sayısı altıya çıkartılarak yama ekipleriyle yılın on ayında bakım onarım işlerinin yürütülmesi hedeflenmektedir.
Araç yoğunluğu fazla olan yollarımızdan başlayarak grup yollarına sıcak asfalt yapmayı, bu yolların asfalt dizaynlarını da, anlaşmaya varılan İSFAD A.Ş. nin laboratuvarlarında yaptırarak daha uzun süre dayanmasının sağlanması planlanmaktadır. Sisin yoğun yaşandığı yerlerden başlayarak yol çizgileri uygulamayı, trafik işaret ve bariyerlerini de tamamlayarak grup yollarımızı standardı yüksek uzun hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda İl Özel İdaresinin Çaycuma ve Ereğli ilçelerinde bulunan iki adet asfalt plent tesisinin doğalgaza dönüştürme çalışmaları başlatılmıştır. Hesaplamalara göre bu dönüşüm daha çevreci tesisleri ortaya çıkartmanın yanında idaremize %40 civarı tasarruf getirecektir. Bu çalışmalarda kullanmak üzere çizgi makinesi ve kazık çakma makinesi alımı yapmak üzere de hazırlıklara başlanılmıştır.
Köy yollarımızın kalitesini arttırmak ve yaz ayları dışında da sathi kaplama yapabilmek için Merkez şantiyesine Asfalt Emülsiyon Tesisi kurulması planlanmaktadır. Bunun için Merkezde 2 kilometrelik bir deneme uygulaması yapılmasına başlanmıştır. Çift kat olarak yapılan bu uygulamadan beklenilen sonuç alındığı takdirde tesisin kuruluşuna hemen geçilecek, böylece %20 civarında tasarruf ağlanarak yılın on ayı sıcak asfalt kalitesine yakın sathi kaplama yapılabilecek konumda olunacaktır.” denildi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER