ASKERLER YOLA ÇIKTI

Askere gidecek olan gençler için kısa gecesi düzenlendi.

ASKERLER YOLA ÇIKTI
gundemeregli.com-Alaplı Çamlıbel Köyünden askere gidecek olan altı asker adayı  için kına gecesi yapıldı. Gençler babaları ile birlikte oynadılar .

Alaplı Çamlıbel Köyünden askere gidecek gençler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Askere gidecek gençlerin evlerine Türk bayrağı asıldıktan sonra müzikli eğlence programları yapılıyor ve asker adaylarının ellerine türküler eşliğinde kına yakılıyor.
Kasım ayının ilk haftasında  asker ocağına gidecek olan Asker adayı Murat  Yavuz , yaptığı açıklamada, askere gittiği için çok gururlu olduğunu ve ellerine kına yakıldığını söyledi.
Köyde askere gidecek her gencin eline kına yakıldığını anımsatan Özdemir , “Bizim burada adettir kına yakılır askere gidene. Biz 6 kişi üçümüz Ispartaya ,bir kişi İzmir Gaziemir’e ,bir kişi İskenderuna,  bir kişide   Burdur’a Kasım ayı ilk haftasında   gidiyoruz. Çok heyecanlıyım ve biraz da ailemden ayrılacağım için duyguluyum” dedi.
Asker babası Kenan Özmen  ise asker evinin düğün evi gibi olduğunu ve oğlunu askere göndermenin gururunu yaşadığını ifade etti.
Özmen  ;Dünyanın hiçbir yerinde aileler, yetiştirerek 20 yaşına getirdiği evladını güle oynaya askere göndermez. Bizde askere gidenlere vatana kurban olsun diye kına yakılır. Vatan sağ olsun, hayırlısıyla gidip gelirler inşallah. Bu yoldan hepimiz geçtik. Bu görev, vatana verilecek en güzel görevdir. Gençlerimizi vatanımızı beklemeye uğurluyoruz. Askere giden gençlerimizin Yolları açık olsun, Allah’a emanet olun. Hepinize hayırlı görevler diliyorum. dedi

Askere gidecek olan gençlerin isimleri

1. Muhammet Özmen  Isparta

2.Mürsel Aydın            Burdur

3.Murat Yavuz           Isparta

4.Serdar Özmen          İskenderun

5.Sinan Özmen            Isparta

6. Mehmet Çetin         İzmir Gaziemir

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER