Ayan, Cumhurbaşkanı ve Enerji Bakanı ile görüşmesini anlattı...

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katıldıktan sonra yaptığı açıklamalardan dolayı tepkilere neden olmuştu.

Ayan, Cumhurbaşkanı ve Enerji Bakanı ile görüşmesini anlattı...

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile görüşmesini anlattı.

AYAN İLK AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ:

Ayan, gazetecilere yaptığı ilk açıklamasında; “Miting esnasında maden işçilerimizin bir sloganı üzerine Sayın Cumhurbaşkanı sözünün kesilmesi nedeniyle bir çıkış gösterdi. Kerkük’te yaşanan önemli bir hadiseye Zonguldak’tan mesaj verecekken, sloganların sözünü kesmesi kısmı yanlış duruyor. Yoksa o tür sloganlar bütün genel başkanlar geldiğinde atılan sloganlardır. Fakat dünyaya mesaj verildiği anda sloganın gelmesi Cumhurbaşkanı’nın şirazesini bozdu. Hiçbir hükümetin Zonguldak’a olumsuz bakacağını düşünmek istemiyorum. Buralarda beklenti yüksekti, müjde verilmesi bekleniyordu. Ama şunu kaçırmamak lazım, Sayın Cumhurbaşkanı yürütmenin başı değildir, Zonguldak’a işçi alınacaksa bunu söyleyecek olan başbakandır. İstenilen yer farklı ve yanlıştı. Bana göre miting amacına ulaşmıştır. Kalabalık bakımından ve coşkusu bakımından hedefine ulaştı” demişti.

Ayan, dün gece saatlerinde Facebook hesabından ikinci yaptığı paylaşımda ise şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak parti programımızda yer aldığı gibi; kendi madenlerimizi işleterek ekonomiye kazandırmak bu maksatla istihdam sağlamak ve ithalattan ülkemizi kurtarıp cari açık vermemek temel politikamızdır. Bu anlayışla Zonguldak’ta maden işçisine ve TTK ’ya sahip çıkan bir siyasetçi olarak yolumuza devam etmekteyiz. 4 Nisan 2017 günü ilimize gelen Sayın Cumhurbaşkanı şahsıma şehrin durumunu sormuştur. ‘Zonguldak sıkıntılı bir şehir sizin söyleyeceğiniz sözler çok önemli. Beklentiler var’ ifadesini kullandım. Yine Enerji Bakanı Sayın Berat Albayrak’la yaptığım konuşmada; “Kurum sizden destek beklemektedir” şeklinde konuşmalarımız olmuştur. Yaşadığım sürece TTK ’ya ve madenlere sahip çıkmaya devam edeceğim. Bu benim boynumun borcudur. Bunu yaparken ne bir gelecek nede bir ikbalim olamaz”

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER