Bahçeli esti gürledi.

Bahçeli'nin grup toplantısındaki "81 Düzce'den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır."sözleri uzun süre ayakta alkışlandı.

Bahçeli esti gürledi.

 

Partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçelinin gündeminde Kuzey Irakta yapılan illegal referandum vardı. Bahçeli, Barzaniyi çok ser bir dille uyararak, Bir aşiret lideri çıkıp haddini aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Ham hayal peşinde koşan Peşmerge başı ısrarı sürerse belasını muhakkak bulacaktır. Barzaniye dedesinin akıbetini çok açık şekilde hatırlatıyor, ayağını denk almasını tavsiye ediyoruz. diye konuştu.

Barzaninin ipi başkasının elinde diyen Devlet Bahçeli Türkiyenin uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanması gerektiğini vurgulayarak, Ankara Anlaşması başta olmak üzere uluslararası anlaşmalardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde misak-ı milli uyanacak, 81 Düzceden hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır. dedi. Bahçelinin bu sözleri salondakiler tarafından büyük bir coşku ile karşılandı ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

İşte Bahçelinin konuşmasından satır başları

Türkiye zorlu bir dönemdedir, bunu görüyor ve biliyoruz. bugünkü sıkıntılı ortamda görevimizin farkına varamazsak önümüz karanlıktır. Bu yüzden çok çabalamalı, çok çalışmalıyız. Bahanelere sıkışıp kalmaktansa, meseleleri önce kavramalı, sonra anlamalı ve çözüm üretmeliyiz.Etrafımızdaki çember daralıyor, farkında olmalıyız. Karşımızdaki tehditleri isabetle okumalı ve zamanlama hatasına düşmemeliyiz. Gecikirsek, gelişemez, güçlenemeyiz. İmkansızlık iradesizliğin eseridir.

BARZANİ İNADINDAN VAZGEÇMEZSE BELASINI BULACAK

Türkiyenin güvenliği de bıçak sırtındadır. Bir aşiret lideri çıkıp haddini aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Ham hayal peşinde koşan Peşmerge başı ısrarı sürerse belasını muhakkak bulacaktır. Barzani tüm itiraz, tepki, karşı çıkışlara rağmen 25 Eylül korsan referandumunu gerçekleştirmiştir. Barzani 25 Eylül referandumu ile bağımsızlığa giden karanlık yolda önemli bir merhaleyi aşmıştır. Bilinmelidir ki 25 Eylül referandumu 4 parçalı büyük Kürdistanın ön hazırlığıdır. Buna sabır göstermek mümkün değildir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA TEŞEKKÜR

Sayın Cumhurbaşkanının sınırımızda fitne kuyusu kazdırmayız beyanı çok nettir. Soydaşlarımızın hayati haklarına karşı yapılan her girişim karşısında Türk halkını bulacaktır. Kerkük, Tuzhurmatu, Altınköprü, Tel Aferde yarım asırdır demografik yapının değiştirilmesi amaçlanmıştır. Dökülen Türkmen kanı üzerinde gelecek planlaması yapanlar, canına, malına kastedenler iki dünyada da yatacak yerleri olmayan alçaklardır. Bunlarla hesabımız mahşere kalmadan görülecektir. Kerkük Türkmen şehridir diyen sayın Cumhurbaşkanına da teşekkürlerimi sunuyorum. Kerkükün statüsü üzerinde karalama yapanlar, Türkmenlerin boyun eğmesini bekleyenler ya çok ahmaktırlar, ya da yedikleri yürek başlarını döndürmüştür. Irak Türkmenlerinin varlığı yok sayılamayacaktır. Paslı kulaklar duysun, Kerkük tarihinde Türktü, bugün de Türktür. Musul derseniz, onun da farkı yoktur.

O PARMAKLARI KIRARIZ

Devlet kurdum demekle devlet kurulmaz. Barzani Irakın kuzeyindeki puslu havadan istifadenin peşine düşmüştür. Bunu ecdadımızın kabullenmesi, tarihin kabullenmesi imkansızdır. Türkiye, sınırların ötesinde varlığını, birliğini ve güvenliğini tehlikeye atacak her tezgaha anında müdahale edecek seviyededir. 23 Eylülde kabul edilen Türk askerinin sınır ötesine gönderilmesi ile ilgili tezkereye evet dedik. Türk milletine parmak sallayanlar varsa, ki vardır, o parmağını gövdesine kadar kırar, hatta koparırız. Kafa tutanlar varsa, ki vardır, o kafaya balyoz gibi inecek iradeyi ispata hazırız.

BARZANİYE DEDESİNİN AKIBETİNİ HATIRLATIYORUM

Dedik ki hiçbir kişi, kurum ve kuruluş, Irak Türkmenlerinin mücadelesini samimiyetle desteklemese de MHP yanlarında olacaktır. Bu kapsamda 5 bin ülkücü gönüllü Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Blöf yapmıyoruz, palavradan konuşmuyoruz. Hala anlamayan varsa, bu konuda şakamızın olmadığını belirmekte yarar buluyorum. Barzaniye dedesinin akıbetini çok açık şekilde hatırlatıyor, ayağını denk almasını tavsiye ediyoruz.

ERDOĞANA ÖVGÜ: DEVLETİN TEPESİNDEKİ SAĞLAM İRADE...

Devletin en tepesinde sağlam bir iradenin tezahürü bizi rahatlatmaktadır. Bu konularda Sayın Cumhurbaşkanının sözleri olumludur. Beklendtimiz MGK kararlarının ruhuna uygun devlet politikalarıdır. Barzani derhal aklını başına almalı, referandumu tümden iptal etmelidir.

AVRUPAYA İSPANYA ELEŞTİRİSİ

Fransanın İbadi ile Barzaniyi Parise davet etmesi dikkat çekici bir gelişmedir. Bölgesel bir soruna Pariste çözüm arayışı bizim için tartışmalı bir durumdur. Avrupa zaten Katalonya Özerk Bölgesindeki tartışmalı refaranduma kilitlenmiştir. Avrupa sınıfta kalmıştır. Avrupa zihniyeti bir bakıma suç üstü yakalanmıştır. Bizimle alay edenler şaşkınlıktan küçük dillerini yutmuşlardır. İspanyadaki referandumun yok hükmünde görünmesi bir anlamının olmadığının ilanıdır. Bu kapsamda Türkiye olarak çok dikkatli, tutarlı ve dengeli politika izlememiz lazımdır. Muhatap İspanya devletidir.

BARZANİNİN İPİ BAŞKASININ ELİNDE

MHP, Irakta yaşayan değişik halkların farkındadır. Her insana hürmet duyuyoruz. Irak herkesin ortak vatanı, ülkesidir. Bizi Kürt düşmanı göstermek için özel yetiştirilmiş ajanlar yine faaliyettedir. Erbil de Türkmen şehridir ancak hiçbir şekilde bu gerçek, Kürt, Arap kökenli kardeşlerimizi ihmal ettiğimiz, tanımadığımız anlamına gelmeyecektir. Barzani en başta Kürt kökenli insanlarımıza haksızlık yaparak dipsiz tartışmaların içine çekmiştir. Barzaninin ipi başkalarının elindedir.

SALONU AYAĞA KALDIRAN SÖZLER 82 KERKÜK, 83 MUSUL

Bunların vanalarını kapatmak haktır. Biz Barzaninin acilen yanlıştan dönmesini arzuluyoruz. Aksi halde Irak toprak bütünlüğü altüst olursa Ankara Anlaşması başta olmak üzere uluslararası anlaşmalardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde misak-ı milli uyanacak, 81 Düzceden hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER