Başkan Tekin'den kutlama mesajı

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Başkan Tekin'den kutlama mesajı

Alaplı Belediye Başkanı yayınladığı kutlama mesajında;

  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, bağımsızlığımızın kazanılmasıyla Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı,  ülkemiz için çok ayrı bir önemi olan, çok özel bir gündür.  23 Nisan 1920; tüm yokluklar ve imkansızlıklar içinde tarihte benzeri görülmemiş bağımsızlık mücadelesinin kazanıldığı, demokrasi ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ,tüm dünya çocuklarının bayramı olarak ilan edilişi yönüyle de, Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünün tüm dünya ile buluştuğu bir gündür.  23 Nisan 1920; emperyalizmle mücadelenin simgesi olan, tüm mazlum uluslara rehber olmuş bir gündür.

  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın bayramı olmakla birlikte, bizlere de gurur duyacağımız şekilde, onları iyi yetiştirme zorunluluğumuzu hatırlatmaktadır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözü, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı işaret etmektedir.  Ülkemizin hangi şartlarda, hangi zorluklarla kurulduğunun çocuklarımıza iyi öğretilmesi, iyi özümsetilmesi; hiç kuşkusuz onların, ailelerine, içinde yaşadıkları topluma ve Ülkemize faydalı olma azimlerini, kuvvetlerini artıracaktır. Çocuklarımıza yaşatacağımız bayram sevinci, onların ulusal egemenlik bilinci ve ulusal egemenlik değerleriyle bütünleştiğinde değer kazanacak ve anlam bulacaktır.

  Bu vesile ile, tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; başta bu anlamlı günü Türk ve dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ulusal egemenliğimiz için savaşmış tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum. ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER