Başkanın makamına kurşun yağdırdı

Çaycuma'da bir kişi, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın makam odasının camına pompalı tüfek ile kurşun yağdırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri B.Y.’yi olayda kullandığı tüfek ile birlikte gözaltına alarak ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Başkanın makamına kurşun yağdırdı

İddiaya göre, Çaycuma Belediyesinde çalışan ve bir süre işten çıkarılan B.Y. isimli kişi elinde pompalı tüfekle ile belediyeye girmeye çalıştığı, zabıtanın engellemesi üzerine, pompalı tüfek ile önce belediye binasının girişinde bulunan camları ardından ise başkanın makam odasına 3 el ateş ettiği öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler B.Y.’yi olayda kullandığı tüfek ile birlikte gözaltına aldı. Polis ekipleri B.Y. gözaltına alarak ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcının saldırı esnasında Ankara’da olduğu öğrenildi.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay sonrası, Belediye Başkan Bülent Kantarcı yaptığı açıklamada;

Belediyedeki görevi sırasında yaptığı yanlış işlemler nedeniyle kendisine geçtiğimiz günlerde hukuki işlem uygulanan bir taşeron elemanı, benim Ankarada görevli olduğum bugün akşam saatlerinde makam odasının olduğu pencereye ve Belediye bina giriş kapısına tüfekle atış yapmış olduğunu öğrendim. Çok şükür kimseye birşey olmamıştır. Belediyemize ve Çaycuma halkımıza geçmiş olsun ifadelerini kullandı.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Çaycuma İlçesi Belediye Başkanlığı binasına saat 17:45 sıralarında B. Y. (1973 doğumlu) isimli şahıs tarafından pompalı av tüfeğiyle dışarıdan ateş edildiği, camda maddi hasar meydana geldiği açıklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada saldırganın silahıyla birlikte yakalandığı açıklandı.

Alkollü olduğu görülen saldırgan şahsın eylemi neticesinde herhangi bir yaralı olmadığı anlaşıldı. Taşeron firmada vidanjör operatörü olarak çalışan B.Y.nin işten çıkartılması üzerine Belediye Başkanına kızdığı ve tepkisel olarak bu saldırıyı gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Şahsın dolandırıcılık, cinsel taciz, borcunu ödememe gibi süfli işlerden kaydı olduğu belirtildi. Olayın siyasi bir bağının bulunmadığı öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER