BELEDİYE ULAŞTIRDI

Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde şiddetli kar yağışı nedeniyle evinin ve mahallesinin yolu yaya ve araç ulaşımına kapanan diyaliz hastası, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve belediye ekiplerince evinden alınarak diyaliz merkezine ulaştırıldı.

BELEDİYE ULAŞTIRDI
Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde şiddetli kar yağışı nedeniyle evinin ve mahallesinin yolu yaya ve araç ulaşımına kapanan diyaliz hastası, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve belediye ekiplerince evinden alınarak diyaliz merkezine ulaştırıldı.
Alaplı ilçesi Aşağıdoğancılar köyünde oturan 55 yaşındaki böbrek hastası Nizamettin Yıldız, diyalize girmesi gerektiğini ancak oturduğu ev ve mahalle yolunun yaklaşık 60 santimetre kalınlığa ulaşan kar nedeniyle hem araç, hem de yaya ulaşımına kapalı olduğunu belirterek, telefonla Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´ndan yardım istedi. Alaplı Belediyesi´nin iş makinelerini hemen olay yerine sevk eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, diyaliz hastası vatandaşın oturduğu mahalle ve evinin yolunun bir an önce ulaşıma açılması talimatını verdi. Kendisi de mahalleye giden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, iş makineleriyle başlayan yol açma çalışmalarını bizzat takip ederek yönlendirdi. Ancak, yolun aşırı dik olması nedeniyle uzun süren çalışmalara rağmen yol ulaşıma açılamadı. Bunun üzerine Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, telefonla Alaplı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´nü arayarak, yolun araçla ulaşılabilen noktasına kadar yaya ulaşımına açılabilmesi için kazma-kürekli 4-5 kişilik bir ekibin gönderilmesini istedi. Hemen olay yerine gelen Belediye ekipleri, kürekle küremek suretiyle, diyaliz hastası vatandaşın evinin önünden aracın ulaşabildiği noktaya kadar yaya olarak ulaşımın sağlanabileceği şekilde yol açtı. Açılan yaya yolundan eve ulaşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, evinden aldığı böbrek hastası Nizamettin Yıldız´ı koluna girerek yürümesine yardımcı olmak suretiyle, yaklaşık 500 metre aşağıda hazır bekleyen Belediye aracına ulaştırdı. Diyaliz hastası vatandaş, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´nun refakatinde şehir merkezinde bekleyen özel bir diyaliz merkezine ait araçla Kdz. Ereğli ilçesindeki diyaliz merkezine gönderildi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, şiddetli kar yağışından dolayı ulaşımda sıkıntılar çekildiğini ancak acil durumlara öncelik verdiklerini ifade ederek, &[#]8220;Diyalize girmesi gereken bir vatandaşımızı diyaliz merkezine ulaştırmak için evinin ve mahallesinin yolunu iş makinelerimizle açmaya çalıştık ancak yol çok dik olduğu için açamadık. Bunun üzerine diyaliz hastası vatandaşımızın evinden, araçla ulaşılabilen noktaya kadar kürekle küremek suretiyle yaya yolu açtık ve vatandaşımızı evinden alarak Belediyemize ait araçla, şehir merkezinde bekleyen özel bir diyaliz merkezinin aracına ulaştırdık. Sağlık her zaman önceliğimizdir&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2012, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER