Belediyelere ayrılan kontenjanlar Meclis'te

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) Kapsamında Zonguldak’ta Belediyelere ayrılan kontenjanlar Meclis’e taşındı.

Belediyelere ayrılan kontenjanlar Meclis'te

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Zonguldak’ta belediyelere ayrılan işçi kontenjanlarını Meclis’e taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlaması istemiyle önerge veren Turpcu, kontenjanların hangi kriterlere göre belirlendiğini sordu.

İŞKURun belediyelere istihdam kontenjanlarının taraflı olarak ayırdığı, bu nedenle TYÇP’nin  amaç dışı ve siyasal yarar sağlamak için kullanıldığı iddialarını Bakan Sayın Müezzinoğlu’na soran Turpcu önergesinde şu sorulara yer verdi:

  1. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında son üç yılda, Zonguldak’ta ödenek ayrılan belediyeler hangileridir, ayrılan ödenek miktarı, kadro sayısı nedir? Belirlenen sayılar hangi kriterlere göre ve hangi ihtiyaca göre belirlenmektedir? İlçelerin nüfus dağılımı ve hizmet kapasitesi neden dikkate alınmamaktadır?
  2. TYÇP kapsamında alınacak işçilerin sayısı, siyasi hesaplarla mı belirlenmektedir? Değilse, Zonguldak için TYÇP Programı için belirlenen sayıların AKP’li Belediyeler için yüksek olması nasıl açıklanmaktadır? 
  3. Vatandaşlarımız kendi vergileriyle oluşturulan TYÇP ödeneğinin belediyelere dağıtımında iktidar-muhalefet ayrımı gözetilerek ona göre değerlendirme yapıldığını düşünmektedir. Bu programın amaç dışı ve siyasal yarar sağlamak için kullanıldığı iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? 
  4. İŞKUR tarafından yapılan TYÇP kapsamında Zonguldak’ta belediyeler arasında dengenin gözetildiğini düşünüyor musunuz? Eğer bir haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız söz konusu haksızlığın düzeltilmesi için bir girişimde bulunacak mısınız? 
  5. 2016 yılı için İŞKUR’a toplum yararına çalışma programı çerçevesinde İşsizlik Fonundan ne kadar kaynak aktarılmıştır? Zonguldak ili için ayrılan pay ne kadardır? Son üç yılda TYÇP programı çerçevesinde Türkiye genelinde ve Zonguldak’ta istihdam edilen personel sayısı ne kadardır?
  6. Son 3 Yılda ülkemizde, TYÇP’den yararlanan kişi sayısı kaçtır ve TYÇP’den en çok faydalanan iller hangileridir?
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER