'Bilgi ve tecrübemizle engelleri aşacağız'

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde -260 kodunda yeni üretim panosu açıldı.

'Bilgi ve tecrübemizle engelleri aşacağız'

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde yeni üretim panosu açma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, TTK Karadon Müessese Müdürü Murat Köseoğlu, Karadon Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız, Karadon Kilimli İşletmesi Müdürü Hüseyin Çınar, TTK Karadon Müessese ve işletmeler yöneticileri, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve şube yönetimi, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve şube yönetimi, Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve şube yönetimi, Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve şube yönetimi ile Üzülmez Şube yöneticileri katıldı.
Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından kazasız-belasız, verimli üretim dilekleriyle dua edildi. Ardından 75. Yıl Kuyu başında kurban kesimi gerçekleştirildi.

 

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, maden işçilerini çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

 

HAKKI ARSLAN’I RAHMETLE ANIYORUM

Konuşmasına hayatını kaybeden eski Genel Sekreter Hakkı Arslan’ı rahmetle anarak başlayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ‘’Hakkı Başkanımızın vefatı nedeniyle Yönetim Kurulu olarak Yönetim Kurulu üyeliğine çağırdığımız ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri olarak göreve başlayan Kahraman Kabasakal arkadaşımız ile Genel Sekreterlik görevini üstlenen Satılmış Uludağ arkadaşımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum.’’ Dedi. 

TTK’YA VE MTA’YA İŞÇİ ALINMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ

İşçi alımı konusunda da bilgiler veren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci;

‘’ Göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir gündem içerisindeyiz. İki genel seçimi üst üste yaşadık. Bu süreçte hukuken hakkımız olan ancak verilmeyen, iki asgari ücret ve iki gün tatil dahil bazı haklarımıza aldık. Öncelikli hedefimiz olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ve Maden Tetkik Arama Kurumu’na işçi alınması konusunda çabalarımız sürüyor. 2016 yılının başında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ve o dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak’a gelerek Kozlu’da maden ocağına girdiler. Biz de sorunlarımızı aktarma fırsatını bulduk.

Yine ocak ayı içinde 5 Zonguldak Milletvekilimizi Ankara’da bir araya getirdik. Sorunların çözümü için birlikte çalışma kararı aldık. TÜRK-İŞ’i de devreye sokarak işçi açıklarını giderme mücadelemizi sürdürdük. Kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımız da devam etti. Zonguldak’ın Kurtuluş Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında “Taşkömürü, Demir-Çelik Sektörü ve TTK” panelimizi düzenledik. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesi tartışmaları üzerine, Zonguldak’ın Kurtuluş Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte madenciler olarak yer aldık ve tepkimizi gösterdik. Karadon Müessesesi’ni özelleştirme çalışmalarının başlatıldığı haberleri üzerine, 14 Temmuz 2016 tarihinde sokağa çıktık, tek yürek, tek ses olarak tavrımızı ortaya koyduk ve bu saldırıyı püskürttük.

Bu yürüyüşlerde vermiş olduğunuz katkı ve destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve tam da bu noktada 15 Temmuz Darbe girişimi oldu. Gündem yine darmadağın oldu. TTK’ya saldırıyı durdurduk ama emeklilikler devam ediyor. İşyerlerimiz zor durumda ve mutlaka işçi alınması gerekiyor. Çalışma şartlarımızın zorlaştığını ve risklerin arttığını her ortamda anlatıyoruz.’’ İfadelerine yer verdi. 

OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü bir dönemi yaşadıklarını belirten Demirci şöyle konuştu; ‘’Biz her şart altında mücadelemizi sürdürüyoruz. Ankara’da makamlarında CHP ve MHP Genel Başkanlarını ziyaret ederek dosyamızı sunduk, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi anlattık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ile görüşüp Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere dosyamızı sunduk. 9 Aralık 2016 tarihinde Zonguldak’a gelen Başbakanımız ve 5 Bakanımız, Sendikamızı ziyaret ettiler. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi kendilerine aktardık. Şimdi yeni bir gündemimiz var. Türkiye bir referandum sürecine giriyor. Tabii ki bu süreci de yakından takip edeceğiz.’’

 TTK’YI HEDEF GÖSTERMEK İSTEYENLER VAR

TTK’yı hedef göstermek isteyenler olduğunu vurgulayan Demirci, ‘’TTK’nın ayrılmaz bir parçası olan Maden Makinaları Fabrikamızın kapatılması ve yerine hastane yapılması gibi görüşler ortaya atıyorlar.

Türkiye’nin dört bir yanında şehir hastaneleri şehir dışına yapılıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi bunun güzel bir örneğidir. Biz bu görüşleri ortaya koyanların gerçek niyetlerinin TTK’yı hedef yapmak olduğunu biliyoruz. Buradan bir kez daha iktidar partisi milletvekillerini ve siyasi kadrolarını uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın ve bizi tahrik etmeyin. Maden Makinaları Fabrikası sadece TTK’ya ve Zonguldak madenlerine değil Türkiye madencilik sektörüne hizmet verebilecek donanıma sahiptir. Biz, her şart altında sahip çıkacağız.’’ Dedi. 

 

TİS GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLAYACAK

Demirci toplu iş sözleşmesi hakkında da bilgiler verdi:

‘’Bu yıl bizim toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz var. TTK’da, MTA’da ve HEMA’da sözleşme görüşmeleri yapacağız. Taslaklarımız hazırlandı. Sizden aldığımız tüm bilgileri, sendikamızda kurduğumuz ve görüşmelere katılacak olan komisyonumuzda değerlendirdik. Yeraltı ve yerüstü çalışanları, KPSS girişli arkadaşlarımız dahil tüm sorunları biliyoruz. Türk-İş’te Kamu sözleşmeleri için Komisyon kuruldu. Görüşme sürecini, diğer kamu kuruluşlarında örgütlü sendikalarla birlikte başlatacağız. Görüşme sürecinin her aşamasında işyerlerimize gelip size bilgi vereceğiz. Her zaman iletişim içinde olacağız. 

GMİS, BÜYÜK BİR AİLEDİR

Zorlu bir dönemden geçtiklerini belirten Demirci; ‘’bilgi, birikim ve tecrübemizle, mücadelemizle bu engelleri de aşacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘’Genel Maden İşçileri Sendikası sadece üyeleriyle ve aileleriyle değil emeklileri, memuru, esnafı, işsiziyle çok büyük bir ailedir.  Bu şehir, her zaman işine-aşına, geleceğine, ülkesine ve milletine sahip çıkmıştır.  Bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. İş yerlerindeki çalışma şartlarının ne kadar zorlaştığını hepimiz biliyoruz. Bugün Türkiye’nin herşeyden çok kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var. Ekonomik kriz sürüyor. Türkiye’nin taşkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok. Yeraltında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var. Bu işin uzmanı Türkiye Taşkömürü Kurumu var. Türkiye, bu kömürü üretmek mecburiyetinde.

TTK küçüldükçe Zonguldak göç ediyor. Bunu hep birlikte anlatmaya devam edeceğiz. Başta iktidar partisi milletvekilleri ve siyasi kadroları olmak üzere tüm siyasetçilerimizle bu gerçekleri Ankara’da anlatmak durumundayız.’’ 

MUTLU; BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HAREKET EDECEĞİZ

GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve GMİS Toplu İş Sözleşmeleri Komisyonu Başkanı İsa Mutlu, TTK Toplu İş Sözleşmesi süreci hakkında madencilere bilgi verdi.

Zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Mutlu, tüm üyeleriyle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadele edeceklerini söyledi. TTK’da yeraltında çalışan işçilerin ücret grupları arasındaki sorunlar ile yerüstü çalışanlarının ücretleri ve iki gün haftasonu tatili sorunlarını çözmek için toplu iş sözleşmesi masasına oturacaklarını belirtti. Mutlu; “Bundan önce olduğu gibi bundan böyle de birlik ve beraberlik içinde hareket etmek, hep birlikte mücadele etmek zorundayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER